Cultuurzoeker voor onderwijs

Op cultuuractief vinden leerkrachten en docenten een overzicht van kunst-, media- en erfgoedactiviteiten van culturele instellingen en kunstenaars. Via het zoeksysteem kan gefilterd worden op discipline, leeftijd, producten en aansluiting op andere vakken.

Raarrrrrrr
Mijn Sterke Producties

Raarrrrrrr

Een erg handige wetenschapper racet op zijn nieuwste uitvinding door het laboratorium op zoek naar het antwoord op die ene vraag: Hoe kan hij vliegen?

Theater
550,00 Meer info
“Vos kijk verder dan je oren"
Poppentheater Drie in de kast

“Vos kijk verder dan je oren"

Vos, kijk verder dan je oren! Poetische voorstelling met liedjes over een nogal omstreden vos, die zich in de woestijn bevindt. Kinderen identificeren zich met Roos, die met hen meekijkt naar een voorstelling over het oude Egypte. De vraag blijft of Vos leert om 'verder te kijken dan zijn

Theater
250,00 Meer info
Hofdans tot Hiphop
Rianne Wiersma

Hofdans tot Hiphop

Dit is een project voor de groepen 5 t/m 8 uit het PO. In vier lessen gaan we door de (dans)geschiedenis heen.

Cultureel erfgoed, Dans, Interdisciplinair
N.O.T.K. Meer info
Warme wiebel wintertenen
Buro Bannink

Warme wiebel wintertenen

Het is winter, BIBBER BIBBERRR! En ik? Ik BIBBER BIBBERR want buiten is het koud. Dus doe je jas aan, je sjaal om, pak je wanten, je muts en kom mee dan gaan we samen zingen!

Theater
500,00 Meer info
Ontdekkingstocht
Menkemaborg

Ontdekkingstocht

Met een set kaartjes met opdrachten gaan de leerlingen in groepjes door de borg. In elke kamer is in een tasje een voorwerp te vinden dat met die kamer te maken heeft.

Cultureel erfgoed
N.O.T.K. Meer info
Light Graffiti Workshop
maX Music

Light Graffiti Workshop

Tekenen met licht en dat vastleggen met een fotocamera met lange sluitertijd. Zo ontstaan prachtige creaties die geen resultaat achterlaten in het straatbeeld of milieu en de foto is een blijvend aandenken. Jongeren zijn vrijwel altijd direct onder de indruk van light graffiti en mede daarom is dit

Mediakunst, Beeldende kunst, Interdisciplinair
275,00 Meer info