Cultuurzoeker voor onderwijs

Op cultuuractief vinden leerkrachten en docenten een overzicht van kunst-, media- en erfgoedactiviteiten van culturele instellingen en kunstenaars. Via het zoeksysteem kan gefilterd worden op discipline, leeftijd, producten en aansluiting op andere vakken.

AAN TAFEL
Buro Bannink

AAN TAFEL

‘Aan Tafel’ is een muzikale voorstelling over hebberige taferelen. Over heel veel of juist te weinig hebben. Over samen en alleen en over delen als je durft!

Beeldende kunst, Dans, Literatuur, Muziek, Theater
895,00 Meer info
Klappen voor Bart
Klappen voor Bart

Klappen voor Bart

'Klappen voor Bart' is een  autobiografische cabaretvoorstelling over pesten, in real life en via internet. De voorstelling is opgebouwd uit  persoonlijke ervaringen en maakt daardoor veel los bij de leerlingen. Speelde reeds op meer dan 150 scholen.  

Theater
1.095,00 Meer info
Circus Orpheus
STT-produkties

Circus Orpheus

Wonen in een paleis, zwemmen in geld, de baas zijn over alles en iedereen… wie wil dat nou niet?Nou, kroonprins Orpheus niet.

Theater
763,00 Meer info
Kleur & Klank
Atelier Marion Mencke

Kleur & Klank

Een nieuw kunstproject dat nog in ontwikkeling is. Vanaf 2020 te boeken. Schilderen op muziek, zoals de kunstenaar Kandinsky dat deed.

Beeldende kunst, Muziek
N.O.T.K. Meer info
Buurvrouw voed je kind eens op!
STT-produkties

Buurvrouw voed je kind eens op!

Deze voorstelling over opvoeding laat ouders zien hoe zij hun kinderen een goede, stevige en positieve basis mee kunnen geven. Natuurlijk wordt u als publiek bij de voorstelling betrokken. Voor ouders en leerkrachten in het basisonderwijs.

Theater
1.062,00 Meer info
Speel het verleden
Ros Theater

Speel het verleden

Voor de geschiedenis methode Argus Clou heb ik voor de groepen 5 en 6 theaterlessen en meer ontwikkeld. Dit is ontwikkeld met subsidie van Compenta.Geschiedenis en theater worden verbonden. Leerlingen ervaren de leerstof  en leren theatervaardighedenDe leerkrachten van de school krijgen een

Cultureel erfgoed, Interdisciplinair, Theater
500,00 Meer info