Cultuurzoeker voor onderwijs

Op cultuuractief vinden leerkrachten en docenten een overzicht van kunst-, media- en erfgoedactiviteiten van culturele instellingen en kunstenaars. Via het zoeksysteem kan gefilterd worden op discipline, leeftijd, producten en aansluiting op andere vakken.

Fotografie
Kleinkunstig

Fotografie

Diafragma. Sluitertijd. Belichting. Compositie. Allemaal elementen die een mooie foto zo mooi maken. Maar hoe zit dat nou precies? En hoe kun je de camera zo ver krijgen dat die maakt wat jij wilt? Een professionele fotograaf legt het allemaal uit en zet de leerlingen aan het werk met de camera.

Mediakunst
N.O.T.K. Meer info
De zaak Vlaskamp
STT-produkties

De zaak Vlaskamp

Een voorstelling vol improvisatie, aanstekelijke personages en hilarische scènes.

Theater
742,00 Meer info
Workshop Prent + Pop = Taal
Poppentheater Peterselie

Workshop Prent + Pop = Taal

Hoe kan ik (eenvoudige) poppen inzetten in de educatie?

Beeldende kunst, Literatuur, Theater
175,00 Meer info
Song & Clip in 1 dag Workshop
maX Music

Song & Clip in 1 dag Workshop

In één dag een song of rap schrijven, opnemen met professionele apparatuur en ook nog een videoclip erbij? Dat kan toch nooit? Bij maX Music doen we het gewoon! De dag wordt verdeeld in drie blokken van 90-120 minuten met daartussen pauzes voor deelnemers.

Mediakunst, Muziek, Theater
1.000,00 Meer info
Trip
Buro Bannink

Trip

Drugs gebruiken is gewoon leuk. Toch? Want wie ben jij? Loop jij mee met de kudde? Laat jij je hoofd leegvreten door de norm-aal? Of ben jij dat druppeltje dat de andere kant uit stroomt?

Theater
750,00 Meer info
Cyr
STT-produkties

Cyr

Over onzekerheid, je anders voordoen en naaktfoto's sturen.Cyr. is een humoristische voorstelling over snappen en appen, grote buiken en kleine borsten, Franse lessen en Hollandse sixpacks, billen- of borstenmannen, onoverwinnelijk zijn en Amanda Todd...

Theater
689,00 Meer info