Cultuurzoeker voor onderwijs

Buro Bannink

De Tijdmachine

Omschrijving

Spring met ons in de tijdmachine en vlieg langs dinosaurussen en ga op visite bij de Romeinen. In dit cultuureducatie dagproject zie je echt hoe leuk geschiedenis is! 

Spring met ons in de tijdmachine en vlieg langs dinosaurussen en ga op visite bij de Romeinen. In dit cultuureducatie dagproject zie je echt hoe leuk geschiedenis is! 

Met theater, dans en muziek is natuurlijk alles mogelijk en kunnen we overal terecht komen. We gaan vandaag op reis en vliegen door de tijd of misschien wel door de ruimte. In de dansles reizen we echt door de geschiedenis en beginnen we zelfs
helemaal in de oertijd. Bij muziek wordend verschillende muziek genres en stijlen door de jaren heen besproken. En met drama gaan we vooral veel avonturen beleven op de meest bijzondere plekken!

‘De Tijdmachine’ is een feest voor de hele school. Een team van docenten neemt het over en werkt met de hele school aan een voorstelling. Deze spelen we aan het eind van de dag voor papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, broers, zussen en alle andere geïnteresseerden..

Van kleuters tot groep 8; allen staan op het podium te schitteren! De school ontvangt voorafgaand aan de projectdag een uitgebreid informatiepakket. Daarin staat wat elke klas doet op de dag, welke kostuums meegebracht moeten worden en welke knutselopdracht ze krijgen. Aan elk puntje is gedacht en samen maken we een dag om nooit te vergeten!

Algemene informatie

Uitvoerende(n)
Onder het Buro
Tijdsduur activteit
Hele dag
Locatie
Op school, Op locatie, In overleg
Discipline
Beeldende kunst, Cultureel erfgoed, Dans, Interdisciplinair, Literatuur, Muziek, Theater
Te boeken in
Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo, Westerveld, Appingedam, Delfzijl, Groningen stad, Haren, Loppersum, Oldambt, Pekela, Stadskanaal, Ten Boer, Veendam
Doelgroep
PO - Groep 1 en 2, PO - Groep 3 en 4, PO - Groep 5 en 6, PO - Groep 7 en 8
Productvorm
Project
Rol leerlingen
Actief
Aansluiting vakken
Burgerschapvorming, Dans, Drama, Geschiedenis, Kunst, Muziek
School dient te zorgen voor
School moet zorg dragen voor meerderen lokalen om te repeteren, een plek om te spelen, een goede geluidsinstallatie en microfoon. (Kan tegen meerprijs door Buro Bannink geregeld worden.)
Lesstof vervangend
- Ja -
Onderdeel van leerlijn
- Ja -
Speciaal onderwijs
- Ja -
Begeleiding door school nodig
- Ja -
Geschikt voor buitenschoolse opvang
- Ja -
Sluit aan op kerndoel
PO: De leerlingen leren beelden, taal, muziek, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en te communiceren.
Kostprijs
2.000,00