Cultuurzoeker voor onderwijs

Theater Kwadraat

Isabella Frikadella

Omschrijving

Een voorstelling met grote cartooneske poppen over het belang van gezond eten, bewegen en vriendschap.De 2de voorstelling kost €400,- en de 3de op dezelfde dag en locatie kost €375,- Alle genoemde bedragen zijn exclusief reiskosten en btw.Benieuw naar de reacties van andere scholen: Kijk hier:

Wanneer je als kikkermeisje smoor verliefd bent op de coolste, snelste en stoerste kikker van het moeras, wil je maar 1 ding: naast hem op zijn lelieblad springen. Zeker als hij je daar speciaal voor uitnodigt. Maar Isabella heeft een probleem. Ze houdt van veel, vet en zoet eten. Zo is ze dol op patat, chocola en lollies en jawel, frikadellen. Door al dat eten krijgt ze rotte kiezen en kan ze moeilijk bewegen, is ze sloom en zit het liefst de hele dag op haar dikke kikkerbillen.

Haar goeie vriend Robbie Rat wil haar graag op de goeie weg helpen. Maar al zijn goed bedoelde adviezen leiden alleen maar tot irritatie en uiteindelijk tot ruzie.

Dan is er nog Claar Ooievaar, die zich voordoet als De Nieuwe Beste Vriendin van Isabella. Zij heeft haar eigen wrede plan. Zoals het openen van een nieuw groot Mc Kikker Restaurant, waarbij Isabella de twijfelachtige eer heeft om als eerste geserveerd te worden. Gelukkig maakt Isabella, samen met het publiek, op tijd de juiste keuzes. Zoals gezond eten en veel bewegen. En gelukkig weten haar beste vrienden haar net op tijd uit de snavel van Claar Ooievaar te redden.

 

 

Algemene informatie

Uitvoerende(n)
Theater Kwadraat
Tijdsduur activteit
Minder dan een dagdeel
Locatie
Op school, Op locatie, In overleg
Discipline
Theater
Te boeken in
Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo, Westerveld, Appingedam, , , Delfzijl, , , Groningen stad, , Haren, , , Loppersum, , , Oldambt, Pekela, , Stadskanaal, Ten Boer, Veendam, , ,
Doelgroep
PO - Groep 1 en 2, PO - Groep 3 en 4, PO - Groep 5 en 6, PO - Groep 7 en 8, Speciaal onderwijs
Leerdoel
Gezond eten en bewegen. Gezond leven.
Productvorm
Lesbrief, Workshop/gastles
Rol leerlingen
Receptief
Aansluiting vakken
Bewegingsonderwijs, Drama, Levensbeschouwing
School dient te zorgen voor
Een begeleider per klas.
Een min of meer verduisterde zaal met minimaal 2 stroompunten. We hebben een speelvlak van 6 X 6 meter nodig.
Om de zichtlijn zo optimaal mogelijk te hebben kan het publiek het beste in tribune opstelling zitten (matten, banken, stoelen)
We zorgen zelf voor licht en geluid.
Lesstof vervangend
- Nee -
Onderdeel van leerlijn
- Nee -
Speciaal onderwijs
- Ja -
Begeleiding door school nodig
- Ja -
Geschikt voor buitenschoolse opvang
- Ja -
Deelnemers minimaal
10
Deelnemers maximaal
120
Sluit aan op kerndoel
PO: De leerlingen leren beelden, taal, muziek, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en te communiceren.
Kostprijs
550,00