Cultuurzoeker voor onderwijs

Theater Kwadraat

Meneer Beer

Omschrijving

Een poppentheatervoorstelling over omgaan met geld, op een originele en aansprekende wijze gevisualiseerd.De 2de voorstelling kost €400,-. De 3de op dezelfde dag en locatie kost €375,-. Alle genoemde bedragen zijn exclusief reiskosten en btw.Benieuwd naar de reacties van andere scholen?

Beer is verliefd op Hilde, een prachtig berinnetje, maar hij durft het haar niet te vertellen. Beer vindt zichzelf niets bijzonders en veel te gewoon. Misschien kan hij indruk op Hilde maken als hij een dure zonnebril, een mobiel met internet abonnement en een auto heeft? En zichzelf Meneer Beer noemt? Of als hij Hilde een mooie ketting geeft? Maar daarvoor moet hij wel veel geld lenen bij Meneer Mens.

Meneer Beer moet al dat geleende geld natuurlijk ook terug betalen. En dat wordt een probleem. Een probleem dat hij helemaal zelf moet oplossen. Een ding weet meneer Beer straks heel zeker, voor niets gaat de zon op ....

Benieuwd naar de reacties van andere scholen?: www.theaterkwadraat.nl/reacties/ 

Algemene informatie

Uitvoerende(n)
Theater Kwadraat
Tijdsduur activteit
Minder dan een dagdeel
Locatie
Op school, Op locatie, In overleg
Discipline
Theater
Te boeken in
Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo, Westerveld, Appingedam, Delfzijl, Groningen stad, Haren, Het Hogeland, Loppersum, Midden-Groningen, Oldambt, Pekela, Stadskanaal, Ten Boer, Veendam, Westerkwartier, Westerwolde
Doelgroep
PO - Groep 3 en 4, PO - Groep 5 en 6, Speciaal onderwijs
Leerdoel
Leren omgaan met geld. Eerst werken dan speren en dan pas uitgeven.
Kennen en herkennen van financiële termen.
Productvorm
Concert/voorstelling, Lesbrief, Anders
Rol leerlingen
Receptief
Aansluiting vakken
Burgerschapvorming, Drama, Rekenen
School dient te zorgen voor
Een redelijk verduisterde ruimte met een speelvlak van 5 X 6 meter. Genoeg plek voor het publiek wat liefst in tribune opstelling moet zitten (matten, banken, stoelen). Minimaal 2 stroompunten.
Lesstof vervangend
- Ja - Omgaan met geld wordt op een toegankelijke en humoristische manier gevisualiseerd waardoor de boodschap beer en langer blijft hangen. Bij boeking van deze voorstelling kan ook de lesbrief gedownload worden.
Onderdeel van leerlijn
- Ja - rekenen
Speciaal onderwijs
- Ja -
Begeleiding door school nodig
- Ja -
Geschikt voor buitenschoolse opvang
- Ja -
Deelnemers minimaal
10
Deelnemers maximaal
120
Sluit aan op kerndoel
PO: De leerlingen leren beelden, taal, muziek, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en te communiceren.
Kostprijs
550,00