Cultuurzoeker voor onderwijs

Held&Bloem Producties

De Racende Rechter

Omschrijving

Is hij nieuwste Formule 1 coureur? Draagt hij een turbo-toga? Wie is de Racende Rechter?Hij is dé oplossing voor de kilometerslange wachtrijen voor rechtszaken in Nederland!In zijn mobiele rechtbank behandelt hij meer dan 10 zaken per dag. En... goed nieuws! Hij geeft ook

Een educatieve theatervoorstelling die zich afspeelt in de rechtszaal, speciaal gemaakt voor de bovenbouw van de basisschool. Het thema is het maken van keuzes en het bewust worden van je geweten.

Met een lespakket ter voorbereiding en na afloop levert De Racende Rechter genoeg gesprekstof op om te praten over de verschillende keuzes waar kinderen mee geconfronteerd worden. Bijvoorbeeld het verschil tussen bluffen en liegen, wel of niet naar advies luisteren, je eigen mening maken of die van anderen overnemen. In het lespakket zitten ook een aantal creatieve lesideeën.

Algemene informatie

Uitvoerende(n)
Held & Bloem Producties
Tijdsduur activteit
Dagdeel
Locatie
Op school, In overleg
Discipline
Theater
Te boeken in
Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo, Westerveld, Appingedam, , , Delfzijl, , , Groningen stad, , Haren, , , Loppersum, , , Oldambt, Pekela, , Stadskanaal, Ten Boer, Veendam, , ,
Doelgroep
PO - Groep 7 en 8
Leerdoel
De kinderen worden zich bewust van hun geweten en leren ontdekken wanneer ze keuzes maken en wat de gevolgen hiervan zijn.
Productvorm
Lesbrief
Rol leerlingen
Receptief, Reflectief
Aansluiting vakken
Burgerschapvorming, Drama, Kunst, Maatschappijleer
School dient te zorgen voor
De kinderen bekijken vantevoren het filmpje en een aantal vragen worden met de klas besproken.
Lesstof vervangend
- Nee -
Onderdeel van leerlijn
- Nee -
Speciaal onderwijs
- Nee -
Begeleiding door school nodig
- Ja -
Geschikt voor buitenschoolse opvang
- Nee -
Deelnemers maximaal
120
Sluit aan op kerndoel
PO: De leerlingen leren beelden, taal, muziek, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en te communiceren.
PO: De leerlingen verwerven enige kennis over en krijgen waardering voor aspecten van cultureel erfgoed.
Kostprijs
700,00