Cultuurzoeker voor onderwijs

Grote Broer Kunsteducatie

Cultuurproeverij

Omschrijving

Tijdens de Cultuurproeverij maken de leerlingen in één dag kennis met verschillende kunstdisciplines. Van theater tot circus, van dans tot muziek en van kunst & techniek tot digitale media. Leerlingen kunnen zelf kiezen waar ze aan willen “snuffelen”.

De focus ligt bij de Cultuurproeverij op het ervaren van de kunstdiscipline en niet op het eindresultaat. Leerlingen ontdekken waar hun talenten liggen, ervaren hoe leuk kunsteducatie is en ze leren elkaar op een andere manier kennen. De school maakt een voorselectie uit de verschillende workshops. Vervolgens kiezen de leerlingen welke workshop ze willen volgen. De ene leerling wil graag leren breakdancen, een andere leerling wil een vlog leren maken en weer een andere leerling wil graag aan de slag met de 3D Printer Pen. Alles is mogelijk tijdens de Cultuurproeverij!

Algemene informatie

Uitvoerende(n)
Grote Broer Kunsteducatie
Tijdsduur activteit
Dagdeel
Locatie
Op school
Discipline
Mediakunst, Beeldende kunst, Dans, Interdisciplinair, Muziek, Theater
Te boeken in
Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo, Westerveld, Appingedam, , , Delfzijl, , , Groningen stad, , Haren, , , Loppersum, , , Oldambt, Pekela, , Stadskanaal, Ten Boer, Veendam, , ,
Doelgroep
PO - Groep 1 en 2, PO - Groep 3 en 4, PO - Groep 5 en 6, PO - Groep 7 en 8
Leerdoel
Dit is afhankelijk van de gekozen leerdoelen.
Productvorm
Workshop/gastles
Rol leerlingen
Actief
Aansluiting vakken
Bewegingsonderwijs, Dans, Drama, Kunst, Muziek, Natuurtechniek
School dient te zorgen voor
Dit is afhankelijk van de workshops die gekozen worden, maar er is in ieder geval voor elke workshopdocent een geschikt lokaal nodig.
Lesstof vervangend
- Nee -
Onderdeel van leerlijn
- Nee -
Speciaal onderwijs
- Ja -
Begeleiding door school nodig
- Ja -
Geschikt voor buitenschoolse opvang
- Ja -
Sluit aan op kerndoel
PO: De leerlingen leren beelden, taal, muziek, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en te communiceren.
Kostprijs
N.O.T.K.