Cultuurzoeker voor onderwijs

Grote Broer Kunsteducatie

Movie Fighting

Omschrijving

Tijdens de workshop Movie Fighting leren leerlingen vechten zoals in films. Het gaat niet over agressieve vechtscènes met wapens, maar het is een theatrale bewegingsactiviteit waarbij twee spelers in slow motion én op afstand een dramatisch schijngevecht voeren.

De workshop start met een uitleg over movie fighting en een warming up. Hierna gaan de leerlingen in tweetallen een aantal vechttechnieken oefenen. De leerlingen moeten heel precies naar elkaar leren kijken en op de juiste manier op elkaar reageren. Hoe kan je bijvoorbeeld iemand slaan zonder diegene echt te slaan? En hoe speel je dan dat je geslagen wordt? Concentratie is de basis voor de goede samenwerking tussen twee spelers. Als iedereen de technieken onder de knie heeft, mogen de tweetallen een levensecht filmgevecht bedenken en laten zien. Veiligheid staat natuurlijk voorop tijdens de workshop.

Algemene informatie

Uitvoerende(n)
Grote Broer Kunsteducatie
Tijdsduur activteit
Dagdeel
Locatie
Op school
Discipline
Theater
Te boeken in
Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo, Westerveld, Appingedam, , , Delfzijl, , , Groningen stad, , Haren, , , Loppersum, , , Oldambt, Pekela, , Stadskanaal, Ten Boer, Veendam, , ,
Doelgroep
PO - Groep 7 en 8
Leerdoel
Leerlingen leren de basistechnieken van movie fighting.
Leerlingen leren om veilig en fysiek samen te werken en zich hierbij te concentreren.
Leerlingen leren bewust een bepaalde beweging te kiezen en deze gecontroleerd uit te voeren.
Productvorm
Workshop/gastles
Rol leerlingen
Actief
Aansluiting vakken
Bewegingsonderwijs, Drama
School dient te zorgen voor
De voorkeur gaat uit naar een ruime lege locatie, bijvoorbeeld een gymzaal. In een regulier lokaal zijn de tafels verwijderd zodat leerlingen zich niet kunnen stoten en er liggen gymmatten. Op de locatie is een geluidsinstallatie aanwezig.
Lesstof vervangend
- Nee -
Onderdeel van leerlijn
- Ja -
Speciaal onderwijs
- Ja -
Begeleiding door school nodig
- Ja -
Geschikt voor buitenschoolse opvang
- Ja -
Deelnemers maximaal
30
Sluit aan op kerndoel
PO: De leerlingen leren beelden, taal, muziek, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en te communiceren.
Kostprijs
300,00
Meerprijs
60,00
Toelichting meerprijs
Elke volgende workshopronde, gegeven op dezelfde dag door dezelfde docent.