Cultuurzoeker voor onderwijs

Rianne Wiersma

Dansen met woorden

Omschrijving

Danslessen die aansluiten bij de methode Veilig leren lezen voor de groepen 3 uit het primair onderwijs. Uitgangspunt is woordenschat.

Ook voor dit project zijn danslessen gemaakt en muziek gecomponeerd wat aansluit bij de nieuwe KIM versie van Veilig Leren Lezen. In de danslessen en liedjes wordt gewerkt aan woordenschat. De kinderen beleven veel plezier aan de danslessen en horen en beleven steeds weer woorden uit het ankerverhaal. Een les duurt zo’n 45 minuten.

Op dit moment zijn er drie danslessen klaar: bij het startverhaal, ankerverhaal 5 en ankerverhaal 7.  Verder is er nog een vrolijk lied gemaakt over het puddingboomplein, wat het hele jaar te gebruiken is. Bij de kernen die nog niet af zijn maak ik voor u wel lessen, waarbij ik gebruik maak van al bestaande muziek.

Algemene informatie

Uitvoerende(n)
Rianne Wiersma
Tijdsduur activteit
Minder dan een dagdeel
Locatie
Op school, In overleg
Discipline
Dans, Interdisciplinair
Te boeken in
Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo, Westerveld, Appingedam, , , Delfzijl, , , Groningen stad, , Haren, , , Loppersum, , , Oldambt, Pekela, , Stadskanaal, Ten Boer, Veendam, , ,
Doelgroep
PO - Groep 3 en 4
Productvorm
Project
Rol leerlingen
Actief, Receptief, Reflectief
Aansluiting vakken
Dans, Taal
Lesstof vervangend
- Ja -
Onderdeel van leerlijn
- Ja -
Speciaal onderwijs
- Ja -
Begeleiding door school nodig
- Ja -
Geschikt voor buitenschoolse opvang
- Ja -
Sluit aan op kerndoel
PO: De leerlingen leren beelden, taal, muziek, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en te communiceren.
PO: De leerlingen leren op eigen werk en dat van anderen te reflecteren.
Kostprijs
N.O.T.K.