Cultuurzoeker voor onderwijs

Buro Bannink

GRATIS NIEUWS

Omschrijving

Mark van Vliet maakt samen met comedian Dianne Liesker een nieuwe voorstelling voor jongeren die je gezien moet hebben. Met humor en interactie ontrafelen ze de belangen en logica achter Het Nieuws.

Mark van Vliet maakt samen met comedian Dianne Liesker een nieuwe voorstelling voor jongeren die je gezien moet hebben. Met humor en interactie ontrafelen ze de belangen en logica achter Het Nieuws.

Waarom is het wel nieuws als koning Willem-Alexander een domme uitspraak doet en is het geen nieuws als Mark zelf iets doms zegt, zelfs niet voor zijn vriendin? Noem je iemand een terrorist of een vrijheidsstrijder? Een gelukszoeker of een vluchteling? Een havoleerling of een lui stuk vreten?

De comedians gaan weer vrolijk en met gestrekt been het publiek in en fake news, formats, frames, clickbait en tijdschriften voor paardenmeisjes worden met plezier gefileerd. Uiteraard ontbreken de chocoladeletters van de Telegraaf en Trump niet. En paardenmeisjes, hadden we dat al gezegd? Dat is een belangrijke doelgroep namelijk, paardenmeisjes.

‘Gratis Nieuws!’ is het vervolg op de succesvolle voorstelling ‘Gratis Geld!’ over de geheimen achter reclame.

Mark van Vliet is een energieke theatermaker voor kinderen en jongeren en een enthousiaste docent maatschappijleer en maatschappijwetenschappen.

Dianne Liesker studeerde journalistiek en werkte vervolgens bijna 20 jaar lang als verslaggever voor diverse nieuwsprogramma’s. Daarnaast ontwikkelde ze zich op het podium als cabaretier en comedian. Ze tourde 2 jaar lang met Comedytrain en won de persoonlijkheidsprijs bij Camaretten en maakte 2 avondvullende cabaretprogramma’s.

Algemene informatie

Uitvoerende(n)
Mark van Vliet & Dianne Liesker
Tijdsduur activteit
Minder dan een dagdeel
Locatie
Op school, Op locatie, In overleg
Discipline
Mediakunst, Beeldende kunst, Cultureel erfgoed, Dans, Interdisciplinair, Literatuur, Muziek, Theater
Te boeken in
Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo, Westerveld, Appingedam, , , Delfzijl, , , Groningen stad, , Haren, , , Loppersum, , , Oldambt, Pekela, , Stadskanaal, Ten Boer, Veendam, , ,
Doelgroep
VO - VMBO - Onderbouw, VO - VMBO - Bovenbouw, VO - HAVO - Onderbouw, VO - HAVO - Bovenbouw, VO - VWO - Onderbouw, VO - VWO - Bovenbouw, Speciaal onderwijs, PO Leerkrachten, VO Leerkrachten
Leerdoel
https://www.burobannink.nl/gratis-nieuws/
Productvorm
Concert/voorstelling
Rol leerlingen
Receptief, Reflectief
Aansluiting vakken
Burgerschapvorming, Drama, Maatschappijleer, Taal
School dient te zorgen voor
Locatie
Lesstof vervangend
- Ja - https://www.burobannink.nl/gratis-nieuws/
Onderdeel van leerlijn
- Ja - Cultuurbeleving: Deze voorstelling is met name een receptieve theaterervaring. Na deze cultuurbeleving wordt het reflecterend vermogen aangesproken wanneer je aan de slag te gaat met de lesbrief en aansluitende opdrachten. Deze is te vinden op de onze downloadpagina.
Kerndoelen voorstelling: Deze voorstelling sluit aan bij de kerndoelen 55,56 & 34 van tule.slo.nl.
Kerndoelen Lesbrief: Lesbrief sluit aan bij de kerndoelen 34,54,55 van de tule.slo.nl
Aanvullende educatie: Het is altijd mogelijk de voorstelling aan te vullen met verdiepende workshop of lessenreeks.
Speciaal onderwijs
- Ja -
Begeleiding door school nodig
- Nee -
Geschikt voor buitenschoolse opvang
- Ja -
Deelnemers maximaal
120
Sluit aan op kerndoel
PO: De leerlingen leren beelden, taal, muziek, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en te communiceren.
PO: De leerlingen leren op eigen werk en dat van anderen te reflecteren.
PO: De leerlingen verwerven enige kennis over en krijgen waardering voor aspecten van cultureel erfgoed.
Kostprijs
1.295,00