Cultuurzoeker voor onderwijs

Buro Bannink

Er was eens een sprookje

Omschrijving

Wanneer alle sprookjes door elkaar lopen, niets meer gaat zoals altijd, loopt het dan wel goed af? Leefden ze nog wel lang en gelukkig?

Wanneer alle sprookjes door elkaar lopen, niets meer gaat zoals altijd, loopt het dan wel goed af? Leefden ze nog wel lang en gelukkig?

In ‘Er was eens een Sprookje’ lopen allerlei bekende sprookjes door elkaar. Geen enkel sprookje verloopt zoals onze opa’s en oma’s hen kende. De verteller is het namelijk wel zat. Zij doen al jarenlang dag in en dag uit hetzelfde. Doornroosje ligt al jaren te slapen en elke keer als ze eindelijk gevonden is, begint het hele sprookje weer van voren af aan. Dat is toch niet leuk, eigenlijk is dat best saai? Daarom heeft hij alle dames en heren uit sprookjesland op één hoop gegooid om alles anders te gaan doen! Samen is het leuker dan alleen. Maar de sprookjesfiguren worden hiervan wel erg ongeduldig. Opeens neemt sneeuwwitje meer dan 20 dwergen onder haar hoede. Lopen er wel 28 hongerige wolven door het bos, die allemaal 7 geitjes willen en een roodkapje als lunch. Maar daar zijn er weer niet genoeg van.. Als dat maar goed gaat!

‘Er was eens een sprookje’ is een feest voor de hele school. Een team van docenten neemt de school over en werkt met de hele school aan een voorstelling. Van kleuters tot groep 8 allen staan op het podium te schitteren! De school ontvangt vooraf aan de project dag een uitgebreid informatie pakket. Daarin staan onder andere lessuggesties die elke leerkracht zelfstandig in de eigen klas kan doen om vooraf al in de stemming te komen, Ook wordt een projectplan gestuurd waar per klas volledig is uitgewerkt wat ze gaan doen, welke kostuums meegebracht moeten worden, welke knutselopdracht ze krijgen en hoe hulpouders de kinderen kunnen grimeren. Aan elk puntje is gedacht en samen maken we een dag om nooit te vergeten!

Algemene gegevens
Doelgroep:gehele school, groep 1 t/m 8
Aantal deelnemers:bespreekbaar
Duur:1 lesdag uitgaande van een continu rooster.
voorstelling speelt na schooltijd direct aansluitend.
Kosten:€2000,-
Minimum prijs voor een school met acht groepen.Prijs is ex. reiskosten.
Boekingsperiode:Gehele schooljaar op aanvraag
Bijzonderheden:School moet zorg dragen voor een goede geluidsinstallatie en microfoon.

Algemene informatie

Uitvoerende(n)
Onder het Buro
Tijdsduur activteit
Hele dag
Locatie
Op school, Op locatie, In overleg
Discipline
Mediakunst, Beeldende kunst, Cultureel erfgoed, Dans, Interdisciplinair, Literatuur, Muziek, Theater
Te boeken in
Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo, Westerveld, Appingedam, , , Delfzijl, , , Groningen stad, , Haren, , , Loppersum, , , Oldambt, Pekela, , Stadskanaal, Ten Boer, Veendam, , ,
Doelgroep
PO - Groep 1 en 2, PO - Groep 3 en 4, PO - Groep 5 en 6, PO - Groep 7 en 8
Productvorm
Project
Rol leerlingen
Actief
Aansluiting vakken
Bewegingsonderwijs, Dans, Drama, Kunst, Muziek
School dient te zorgen voor
School moet zorg dragen voor meerderen lokalen om te repeteren, een plek om te spelen, een goede geluidsinstallatie en microfoon. (Kan tegen meerprijs door Buro Bannink geregeld worden.)
Lesstof vervangend
- Ja -
Onderdeel van leerlijn
- Ja -
Speciaal onderwijs
- Ja -
Begeleiding door school nodig
- Ja -
Geschikt voor buitenschoolse opvang
- Ja -
Sluit aan op kerndoel
PO: De leerlingen leren beelden, taal, muziek, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en te communiceren.
Kostprijs
2.000,00