Cultuurzoeker voor onderwijs

Theater Kwadraat

Durf, wie zwijgt stemt toe

Omschrijving

‘’DURF, wie zwijgt stemt toe”gaat over positief en respectvol omgaan met elkaar met als hoofdthema vriendschap. Maar DURF gaat ook over de kracht die mensen in zichzelf kunnen vinden om verandering aan te brengen in lastige situaties. Soms vergt het moed om de juiste keuze te maken. Een

Okke heeft van opa Engel een klarinet gekregen. Hij wil er niet opspelen. Niemand op school speelt klarinet. Als je erbij wilt horen moet je voetballen en skaten, dat is veel cooler. Okke twijfelt. Hij wil Max, die nieuwe jongen in de klas, best uitnodigen op zijn verjaardagsfeestje….Maar als “hij” komt, komt de rest niet. Max heeft vaak een raar petje op. Hoe noem je zo’n ding….een keppeltje. Max wordt gepest. Max is anders en hoort er niet bij, volgens Bas. 

 

Okke trekt zich soms terug in zijn fantasiewereld waarin zijn lieve Opa Engel tevoorschijn komt. Want Okke worstelt met lastige vragen: "Moet hij meedoen met zijn “vriendjes” ook als hij dat eigenlijk niet wil?" "Wat is echte vriendschap?" Opa laat hem de magie van de muziek en de kracht van het samen spelen ontdekken. Maar vooral dat ieder instrument op zich al het verschil kan maken.

Algemene informatie

Uitvoerende(n)
Theater Kwadraat
Tijdsduur activteit
Minder dan een dagdeel
Locatie
Op school, Op locatie, In overleg
Discipline
75 jaar vrijheid, Muziek, Theater
Te boeken in
Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo, Westerveld, Appingedam, , , Delfzijl, , , Groningen stad, , Haren, , , Loppersum, , , Oldambt, Pekela, , Stadskanaal, Ten Boer, Veendam, , ,
Doelgroep
PO - Groep 1 en 2, PO - Groep 3 en 4, PO - Groep 5 en 6, PO - Groep 7 en 8, Speciaal onderwijs
Leerdoel
Positief omgaan met elkaar. Leren accepteren van het onbekende.
Productvorm
Lesbrief, Workshop/gastles
Rol leerlingen
Receptief
Aansluiting vakken
Burgerschapvorming, Drama, Levensbeschouwing, Muziek
School dient te zorgen voor
Een verduisterde ruimte. Een zaal met een speelvlak van 5 X 6 meter. Minimaal 2 stroompunten. Publiek graag in tribune opstelling (matten, banken, stoelen) ivm met zicht.
Lesstof vervangend
- Nee - Wij leveren een lesbrief bij de voorstelling zodat u voor of na de voorstelling actief aan de slag kunt met de leerlingen.
Onderdeel van leerlijn
- Nee -
Speciaal onderwijs
- Ja -
Begeleiding door school nodig
- Ja -
Geschikt voor buitenschoolse opvang
- Ja -
Deelnemers minimaal
10
Deelnemers maximaal
120
Sluit aan op kerndoel
PO: De leerlingen leren beelden, taal, muziek, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en te communiceren.
Kostprijs
550,00