Cultuurzoeker voor onderwijs

Tinkertijd

Tinkering voor docenten

Omschrijving

Op zoek naar invulling voor de technieklessen? Het liefst in combinatie met de kunstvakken? Bij Tinkertijd leer je door te experimenteren, te spelen met materialen en technieken, leer je met je handen en door te doen.

Van korte introductie, teambuilding, tot volledige docententraining.  Ik laat het je graag zelf ervaren!

Algemene informatie

Uitvoerende(n)
Tinkertijd
Tijdsduur activteit
Minder dan een dagdeel
Locatie
Op school, In overleg
Discipline
Beeldende kunst, Interdisciplinair
Te boeken in
Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo, Westerveld, Appingedam, Bedum, Bellingwedde, Delfzijl, De Marne, Eemsmond, Groningen stad, Grootegast, Haren, Hoogezand-Sappemeer, Leek, Loppersum, Marum, Menterwolde, Oldambt, Pekela, Slochteren, Stadskanaal, Ten Boer, Veendam, Vlagtwedde, Winsum, Zuidhorn
Doelgroep
PO Leerkrachten, VO Leerkrachten
Leerdoel
Introductie: leerkrachten inspireren en enthousiasmeren. Na afloop van de training zijn de leerkrachten zelf in staat de gekozen workshops met de leerlingen uit te voeren.
Productvorm
Workshop/gastles
Rol leerlingen
Actief, Reflectief
Aansluiting vakken
Handvaardigheid, Kunst, Natuurtechniek
Lesstof vervangend
- Nee -
Onderdeel van leerlijn
- Ja - -leren reflecteren
-kerndoel 56: verband tussen vormgeving en functie: als het er mooi uitziet, maar niet werkt, zullen ze het ontwerp aanpassen tot het wel werkt en v.v.
-Kerndoel 45: oplossingen voor (technische) problemen ontwerpen, uitvoeren en evalueren. Leerlingen gaan uit van het effect dat ze willen bereiken, vanuit de esthetische kant. Ze gaan op zoek naar oplossingen voor hun ontwerp’probleem’.
Speciaal onderwijs
- Nee -
Begeleiding door school nodig
- Nee -
Geschikt voor buitenschoolse opvang
- Nee -
Deelnemers maximaal
25
Sluit aan op kerndoel
PO: De leerlingen leren beelden, taal, muziek, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en te communiceren.
PO: De leerlingen leren op eigen werk en dat van anderen te reflecteren.
Kostprijs
450,00