Cultuurzoeker voor onderwijs

Grote Broer Kunsteducatie

Cultuurdag theater, geschiedenis en kunst

Omschrijving

Met de hele school een voorstelling over de Middeleeuwen maken? Tijdens de project dag volgen de leerlingen in de ochtend workshops. Vervolgens wordt in de middag voorstelling Ridder Roeland opgevoerd door alle leerlingen. Een interdisciplinair geschiedenis project, van theater tot dans: mooi ter

Projectboek en voorbereidend materiaal Middeleeuwen

Het Middeleeuwen avontuur begint al ruim voor aanvang van het dagproject. Allereerst ontvang je een digitaal projectboek waarin tips staan over hoe je je kunt voorbereiden voor de voorstelling. Denk bijvoorbeeld aan Middeleeuwse kleding en attributen.

Hoe ziet de projectdag eruit?

Tijdens het dagproject oefenen de leerlingen in de ochtend een scène uit het theaterstuk Ridder Roeland. Daaropvolgend wordt in de middag de voorstelling opgevoerd. Verschillende kunstdisciplines komen aan bod tijdens dit project: theater, circus en dans.

De voorstelling op school

De stoere Ridder Roeland heeft een probleem, want hij is eigenlijk helemaal niet stoer. Zijn leven wordt verzonnen door een gemene verteller en hij laat Roeland mislukken als ridder. Tijdens zijn reis onstaan er allerlei problemen… De kinderen spelen bijvoorbeeld narren, rovers, monniken, boeren, jongvrouwen of gildemeesters. Lukt het Ridder Roeland om een stoere Ridder te worden?

Materialen

Wij zorgen voor alle workshopmaterialen, het decor, een geluidsinstallatie en nog veel meer! Hier hoef je je geen zorgen om te maken.

Algemene informatie

Uitvoerende(n)
Grote Broer Kunsteducatie
Tijdsduur activteit
Hele dag
Locatie
Op school
Discipline
Interdisciplinair, Theater
Te boeken in
Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo, Westerveld, Appingedam, Bedum, Bellingwedde, Delfzijl, De Marne, Eemsmond, Groningen stad, Grootegast, Haren, Hoogezand-Sappemeer, Leek, Loppersum, Marum, Menterwolde, Oldambt, Pekela, Slochteren, Stadskanaal, Ten Boer, Veendam, Vlagtwedde, Winsum, Zuidhorn
Doelgroep
PO - Groep 1 en 2, PO - Groep 3 en 4, PO - Groep 5 en 6, PO - Groep 7 en 8
Leerdoel
Leerlingen verrijken hun expressieve vaardigheden.
Leerlingen leren zich te presenteren en uiten op het podium.
Leerlingen ervaren gezamenlijke verantwoordelijkheid.
Leerlingen leren zich te verplaatsen in een ander.
Leerlingen maken op een speelse manier kennis met het Middeleeuwentijdperk.
Productvorm
Project, Workshop/gastles
Rol leerlingen
Actief
Aansluiting vakken
Drama, Geschiedenis
School dient te zorgen voor
Voor Ridder Roeland is er per workshopleider een lokaal nodig. De leerlingen komen naar dat lokaal toe als hun groep aan de beurt is. Daarnaast is er een ruimte nodig voor de voorstelling. Een gymzaal is hiervoor geschikt. In het projectboek, dat je ruim van te voren kan downloaden, staat verder wat er geregeld moet worden.
Lesstof vervangend
- Nee -
Onderdeel van leerlijn
- Nee -
Speciaal onderwijs
- Ja -
Begeleiding door school nodig
- Ja -
Geschikt voor buitenschoolse opvang
- Nee -
Deelnemers minimaal
50
Sluit aan op kerndoel
PO: De leerlingen leren beelden, taal, muziek, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en te communiceren.
Kostprijs
N.O.T.K.
Prijs per leerling
9,00