Cultuurzoeker voor onderwijs

Grote Broer Kunsteducatie

Streetbeatsdag

Omschrijving

Met de hele school maak je muziek met instrumenten van de straat. Tijdens de Streetbeatsdag zijn vaten, tonnen en jerrycans de instrumenten. Het resultaat: een stoer optreden door en voor de kinderen. En de ouders kunnen ook zomaar onderdeel zijn van de presentatie, want instrumenten zijn er

Allereerst maken de leerlingen kennis met de basis van het slagwerk. Ze ontdekken hoe je muziek kan maken met de verschillende “instrumenten”. Diverse muzikale aspecten en technieken komen hierbij aan bod. Vervolgens is het tijd om te gaan spelen! De leerlingen spelen patronen na van de workshopdocent en als dit lukt worden deze door elkaar gespeeld. Een kwestie van concentratie en teamwork! Uiteindelijk ontstaat er een roulerende beat in drie of vier partijen: een swingend spektakel. Aan het eind van de dag is er de grote presentatie, waar alle leerlingen de kunst van de instrumenten van de straat laten zien!

Algemene informatie

Uitvoerende(n)
Grote Broer Kunsteducatie
Tijdsduur activteit
Hele dag
Locatie
Op school
Discipline
Muziek
Te boeken in
Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo, Westerveld, Appingedam, Bedum, Bellingwedde, Delfzijl, De Marne, Eemsmond, Groningen stad, Grootegast, Haren, Hoogezand-Sappemeer, Leek, Loppersum, Marum, Menterwolde, Oldambt, Pekela, Slochteren, Stadskanaal, Ten Boer, Veendam, Vlagtwedde, Winsum, Zuidhorn
Doelgroep
PO - Groep 1 en 2, PO - Groep 3 en 4, PO - Groep 5 en 6, PO - Groep 7 en 8
Leerdoel
Leerlingen krijgen te maken met verschillende muzikale aspecten en ervaren vooral het plezier van slagwerk en muziek maken.
Leerlingen leren geconcentreerd te werken in teamverband.
Wanneer een leerling een eigen idee krijgt wordt deze meteen toegepast in het geheel.
Leerlingen ervaren dat alledaagse voorwerpen ook als instrument gebruikt kunnen worden.
Productvorm
Project, Workshop/gastles
Rol leerlingen
Actief
Aansluiting vakken
Muziek
School dient te zorgen voor
Een ruim leeg lokaal dat bij voorkeur dichtbij een ingang is. Er zijn voldoende stoelen zonder armleuningen. Houdt bij deze workshop rekening met geluidsoverlast voor aangrenzende ruimtes.
Lesstof vervangend
- Nee -
Onderdeel van leerlijn
- Nee -
Speciaal onderwijs
- Ja -
Begeleiding door school nodig
- Ja -
Geschikt voor buitenschoolse opvang
- Nee -
Deelnemers minimaal
50
Sluit aan op kerndoel
PO: De leerlingen leren beelden, taal, muziek, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en te communiceren.
Kostprijs
N.O.T.K.