Cultuurzoeker voor onderwijs

Grote Broer Kunsteducatie

Lipdub

Omschrijving

Een lipdub is een zelfgemaakte videoclip en bestaat uit één shot. Een groep personen die aan het ‘dubben’ zijn, oftewel playbacken, wordt gefilmd. Een lipdub kan 3 tot 6 minuten duren en er kunnen 20 tot wel 600 mensen aan meewerken. Alles is mogelijk!

Lipdubs zijn al jaren YouTube-hits en zijn dé manier om leerlingen kennis te laten maken met theater en muziek. Lef, humor, enthousiasme en snelheid zijn de ingrediënten! Na het kiezen van het liedje komt het creatieve proces. Wat wordt er in beeld gebracht en hoe gaan we dit doen? Er wordt een groot beroep gedaan op de creativiteit en samenwerkingsvaardigheden van de groep. Dit vereist soms opperste concentratie en veroorzaakt veel hilariteit. Na afloop heeft iedereen een tastbaar aandenken aan deze leuke activiteit om te delen op YouTube, Facebook of intern gebruik.

Algemene informatie

Uitvoerende(n)
Grote Broer Kunsteducatie
Tijdsduur activteit
Hele dag
Locatie
Op school
Discipline
Mediakunst, Muziek
Te boeken in
Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo, Westerveld, Appingedam, , , Delfzijl, , , Groningen stad, , Haren, , , Loppersum, , , Oldambt, Pekela, , Stadskanaal, Ten Boer, Veendam, , ,
Doelgroep
PO - Groep 1 en 2, PO - Groep 3 en 4, PO - Groep 5 en 6, PO - Groep 7 en 8
Leerdoel
Leerlingen beleven plezier aan dansen, choreografie en uitvoer.
Leerlingen leren creatief mee te denken en leren een scène interessant te maken.
Leerlingen leren beter met elkaar samen te werken.
Leerlingen maken kennis met het opnemen van een videoclip.
Productvorm
Project
Rol leerlingen
Actief
Aansluiting vakken
Muziek
School dient te zorgen voor
We hebben een ruim lokaal nodig voor het instuderen van de verschillende onderdelen. Uiteindelijk wordt de lipdub opgenomen langs een route door de school of om de school heen. Houdt rekening met geluidsoverlast.
Lesstof vervangend
- Nee -
Onderdeel van leerlijn
- Nee -
Speciaal onderwijs
- Ja -
Begeleiding door school nodig
- Ja -
Geschikt voor buitenschoolse opvang
- Ja -
Deelnemers maximaal
30
Sluit aan op kerndoel
PO: De leerlingen leren beelden, taal, muziek, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en te communiceren.
Kostprijs
515,00