Cultuurzoeker voor onderwijs

Bert op 't Ende speelt

Kleurtoneel

Omschrijving

Actieve en inspirerende teamtraining drama van anderhalf uur met verschillende speloefeningen en spelvormen plus uitleg over spelvaardigheid, spelontwikkeling, structurering en didactiek. 

De training is gebaseerd op het boek 'Kleurtoneel'. Dit boek bevat spelopdrachten voor alle groepen van de basisschool. Ze zijn gericht op leren toneelspelen en sluiten aan bij leerplankader en competenties zoals beschreven door Slo. Er worden doelen gesteld aan de ontwikkeling van spelvaardigheid. Daarnaast komen groepsbinding en sociale vaardigheid op gang. Speloefeningen en spelvormen zijn verdeeld over verschillende leeftijden. Er wordt gewerkt op basis van verhalen en personages uit de literatuur, zoals de sprookjes van Andersen en verhalen over Don Quichot. Er wordt heldere uitleg gegeven over toneelspel en er zijn losse opdrachten om mee te combineren.

Bert op 't Ende studeerde af aan de AVEK, de Akademie Voor Ekspressie en Kommunikatie. Hij was onder meer docent aan de Opleiding Docent Drama van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden, bij verschillende jeugdtheaterscholen en kunst- en cultuurinstellingen. Hij werkte als schrijver, regisseur, kunstenaar in de klas en acteur in trainingen, theater- en televisieproducties.

Algemene informatie

Uitvoerende(n)
Bert op 't Ende
Tijdsduur activteit
Minder dan een dagdeel
Locatie
Op school
Discipline
Theater
Doelgroep
PO Leerkrachten
Leerdoel
Deskundigheidsbevordering drama voor leerkrachten in het primair onderwijs
Productvorm
Workshop/gastles
Rol leerlingen
Actief
Aansluiting vakken
Bewegingsonderwijs, Drama, Kunst, Nederlands, Taal
School dient te zorgen voor
Speellokaal
Lesstof vervangend
- Nee -
Onderdeel van leerlijn
- Ja - 'Kleurtoneel' bevat opdrachten die een leerlijn drama kunnen invullen.
Speciaal onderwijs
- Ja -
Begeleiding door school nodig
- Nee -
Geschikt voor buitenschoolse opvang
- Nee -
Deelnemers minimaal
6
Deelnemers maximaal
20
Sluit aan op kerndoel
PO: De leerlingen leren beelden, taal, muziek, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en te communiceren.
PO: De leerlingen leren op eigen werk en dat van anderen te reflecteren.
Kostprijs
180,00