Cultuurzoeker voor onderwijs

Mirjam Offringa Producties

Wanneer ben jij je 'self(n)ie' ?

Omschrijving

Leuk hoor, al die selfies. Maar waarom maken sommige kinderen er zoveel en anderen er geen? En hoe maak je met een mobiele telefoon nou een goede foto? We gaan dus in korte tijd zowel in op social mediagedrag en mediawijsheid als op veel handige fotografietips van deze professional. De workshop

In deze 2-delige workshop wordt er in gegaan op het gedrag op Social Media, Mediawijsheid en fotografie met je mobiele telefoon. In 2016 won Mirjam met dit onderwerp de Van Lanschot Kunstprijs (zie voorbeeld video en foto hierbij). En in 2017 maakte ze een drieluik  over dit onderwerp, dat in april 2017 te zien was in het CBK in Groningen (zie het andere voorbeeld hierbij). Van hieruit vertrekken we. Want wanneer ben je nu jezelf en wanneer niet? Hier gaan we mee aan de slag. Maar ook wordt er ingegaan op het inzetten van de camera op je mobiele telefoon. Hoe kan je daarmee echt een goede foto maken? 

Algemene informatie

Uitvoerende(n)
groep 7 & 8, VMBO en VWO onderbouw
Tijdsduur activteit
Minder dan een dagdeel
Locatie
Op school, Op locatie, In overleg
Discipline
Mediakunst, Beeldende kunst, Theater
Te boeken in
Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo, Westerveld, Appingedam, Delfzijl, Groningen stad, Haren, Het Hogeland, Loppersum, Midden-Groningen, Oldambt, Pekela, Stadskanaal, Ten Boer, Veendam, Westerkwartier, Westerwolde
Doelgroep
PO - Groep 7 en 8, VO - VMBO - Onderbouw, VO - HAVO - Onderbouw, VO - VWO - Onderbouw
Leerdoel
1) Bewust worden van de omgeving en van het gedrag op Social Media. 2) Leren gedetailleerder te kijken en dus goed te observeren/mediawijsheid. 3) En de basisbeginselen van de fotografie leren.
Productvorm
Project, Tentoonstelling, Workshop/gastles, Anders
Rol leerlingen
Actief, Receptief, Reflectief
Aansluiting vakken
Drama, Geschiedenis, Kunst, Levensbeschouwing, Maatschappijleer
School dient te zorgen voor
Een goed werkend Digibord en een beamer, waarmee ook video's en foto's goed te zien zijn (dus ook het liefst niet teveel licht in het klaslokaal, om de voorbeelden goed te kunnen zien)
Lesstof vervangend
- Ja -
Onderdeel van leerlijn
- Ja - Mediawijsheid.
Divergeren (bewustzijn, kijken naar gedrag en omgeving, observeren, onderzoeken en creatieve oplossingen bedenken) en convergeren.
Speciaal onderwijs
- Nee -
Begeleiding door school nodig
- Nee -
Geschikt voor buitenschoolse opvang
- Nee -
Deelnemers minimaal
4
Deelnemers maximaal
30
Sluit aan op kerndoel
PO: De leerlingen leren beelden, taal, muziek, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en te communiceren.
PO: De leerlingen leren op eigen werk en dat van anderen te reflecteren.
Kostprijs
150,00
Prijs per leerling
5,00