Cultuurzoeker voor onderwijs

Mirjam Offringa Producties

Mixed Media Art!

Omschrijving

Maak (autonome!) kunst met gekleurd papier, gekleurde klei en stiften en/of andere materialen (in overleg) en laat dit vastleggen door een professioneel fotograaf. Het uiteindelijke kunstwerk is dan tot stand gekomen door een samenwerking van de kunstenaar en de leerling. Het fotobestand wordt

Omdat de meeste kinderen uit de groepen 3 & 4 het nog erg moeilijk vinden om 3D vormen te kleien, is deze workshop een mooie eerst kennismaking daartoe. Wie het kan, maakt al vormen in 3D, wie het moeilijk vindt, een 'halve 3D'-vorm.  Door eromheen te tekenen, wordt de creativiteit extra gestimuleerd en krijgt de eigen fantasie nog meer vorm. Getuige de afbeeldingen hierbij. Maar de workshop is ook zeer geschikt voor tieners in het voorgezet of middelbaar onderwijs. De inhoud wordt per niveau aangepast. Omdat de kinderen en tieners uit hun eigen fantasie en ideeën putten zijn de resultaten zeer verschillend en erg verrassend. Daarom is het extra leuk dit te vereeuwigen in een fotobestand, waardoor je het daarna nov voor veel uitvoeringen kunt gebruiken. Van ansichtkaart tot digitale expositie van de klast of toffe foto op je Instagram-account.

De kostprijs bestaat uit: 1 uur voorbereiding, 15-30 minuten spullen klaarzetten en opruimen, 1 uur workshop/les + 15 minuten evaluatie/reflectie, 1 uur fotografie (buiten het leslokaal) 

Algemene informatie

Uitvoerende(n)
Vanaf groep 3 t/m middelbaar en voortgezet onderwijs!
Tijdsduur activteit
Minder dan een dagdeel
Locatie
Op school, Op locatie, In overleg
Discipline
75 jaar vrijheid, Mediakunst, Beeldende kunst, Cultureel erfgoed, Interdisciplinair
Te boeken in
Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo, Westerveld, Appingedam, Delfzijl, Groningen stad, Haren, Het Hogeland, Loppersum, Midden-Groningen, Oldambt, Pekela, Stadskanaal, Ten Boer, Veendam, Westerkwartier, Westerwolde
Doelgroep
PO - Groep 3 en 4, PO - Groep 5 en 6, PO - Groep 7 en 8, VO - VMBO - Onderbouw, VO - VMBO - Bovenbouw, VO - HAVO - Onderbouw, VO - HAVO - Bovenbouw, VO - VWO - Onderbouw, VO - VWO - Bovenbouw, Speciaal onderwijs, PO Leerkrachten, VO Leerkrachten
Leerdoel
Juist door de veelzijdigheid aan materialen ziet het kind meer mogelijkheden en kan het nog meer uiting geven aan zijn/haar fantasie of ideeën. Ieder kind komt met een ander en zeer verrassend resultaat. De creativiteit van het kind wordt met deze workshop volledig aangewakkerd. Het kind leert werken met de verschillende mogelijkheden van materialen.
Productvorm
Project, Tentoonstelling, Workshop/gastles, Anders
Rol leerlingen
Actief, Receptief, Reflectief
Aansluiting vakken
Aardrijkskunde, Geschiedenis, Handvaardigheid, Kunst, Levensbeschouwing, Maatschappijleer, Natuur, Nederlands, Taal
School dient te zorgen voor
Een Digibord dat direct gebruikt kan worden voor het tonen van beeldmateriaal. En eventueel kan de school zelf ook voor materialen zorgen (in overleg)
Lesstof vervangend
- Ja - De leerkracht is echt even ruim een uur vrij. Want de leerkracht kan in deze workshop echt alles aan Mirjam overlaten.

De workshop is ook zeer geschikt voor kinderen in het speciaal maar ook voortgezet en middelbaar onderwijs. De inhoud en materialen worden per thema en niveau aangepast.
Onderdeel van leerlijn
- Ja - De workshop kan op maat gemaakt worden, dus als de school graag wil dat het aansluit op een bepaald onderdeel uit de leerlijn, kan dat uiteraard.

In ieder geval staat het divergeren en convergeren in deze workshop centraal.
Speciaal onderwijs
- Nee -
Begeleiding door school nodig
- Nee -
Geschikt voor buitenschoolse opvang
- Ja -
Deelnemers minimaal
4
Deelnemers maximaal
30
Sluit aan op kerndoel
PO: De leerlingen leren beelden, taal, muziek, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en te communiceren.
PO: De leerlingen leren op eigen werk en dat van anderen te reflecteren.
Kostprijs
200,00
Prijs per leerling
7,00
Meerprijs
7,00
Toelichting meerprijs
200 Euro gepasseerd op 28 kinderen a 7 Euro p.p. De prijs is inclusief een foto die kinderen naderhand krijgen van hun eigen kunstwerk. Die ze kunnen gebruiken voor het laten drukken van ansichtkaarten.