Cultuurzoeker voor onderwijs

Kleinkunstig

Hololens

Omschrijving

Laat je leerlingen kennismaken met de toekomst: Mixed Reality. Met de Hololens op zie je hologrammen in de werkelijke wereld. In deze workshop maken leerlingen samen een eigen virtuele sculptuur en verkennen ze de mogelijkheden van Mixed Reality.

Wat is het verschil tussen augmented, virtual en mixed reality? Wat kan er op dit moment mee? En wat betekent dat voor mij? Al creërend ontdekken leerlingen antwoorden op deze vragen. In onze zelf ontwikkelde app Blocky Builder bouwen de leerlingen in een Minecraft-achtige wereld een sculptuur. Meerdere leerlingen zijn tegelijkertijd met de Hololenzen in dezelfde wereld aan het bouwen.

Als leerlingen niet aan het bouwen zijn met de Hololenzen, dan zijn ze in CoSpaces hun eigen virtuele animatie aan het maken. Deze wordt gekoppeld aan de schoolomgeving, dus ze maken een animatie in een virtueel klaslokaal. Leerlingen krijgen hierdoor een sneak preview van wat de toekomst ons gaat brengen!

Algemene informatie

Uitvoerende(n)
Kleinkunstig
Tijdsduur activteit
Minder dan een dagdeel
Locatie
Op school, In overleg
Discipline
Mediakunst
Te boeken in
Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo, Westerveld, Appingedam, Bedum, Bellingwedde, Delfzijl, De Marne, Eemsmond, Groningen stad, Grootegast, Haren, Hoogezand-Sappemeer, Leek, Loppersum, Marum, Menterwolde, Oldambt, Pekela, Slochteren, Stadskanaal, Ten Boer, Veendam, Vlagtwedde, Winsum, Zuidhorn
Doelgroep
VO - VMBO - Onderbouw, VO - VMBO - Bovenbouw, VO - HAVO - Onderbouw, VO - HAVO - Bovenbouw, VO - VWO - Onderbouw, VO - VWO - Bovenbouw, Speciaal onderwijs, VO Leerkrachten
Leerdoel
Leerlingen leren wat Mixed Reality inhoud. Ze begrijpen wat de techniek is en wat voor implicaties dit voor hun heeft.
Leerlingen leren te werken met de Hololens en met de app CoSpaces.
Leerlingen leren hologrammen te creëren en digitale animaties te maken.
Productvorm
Workshop/gastles
Rol leerlingen
Actief
Aansluiting vakken
Aardrijkskunde, Burgerschapvorming, Geschiedenis, Kunst, Maatschappijleer, Natuur, Natuurtechniek
School dient te zorgen voor
We hebben een computerlokaal nodig met per tweetal een computer en een digibord of beamer. Op de computer moet Chrome of Edge staan. Er is verder voldoende beweegruimte nodig voor het maken van de virtuele sculptuur met de Hololenzen. Verder is wifi noodzakelijk voor deze workshop. We nemen 9 devices mee, voor elk device is een wifi code nodig.
Lesstof vervangend
- Nee -
Onderdeel van leerlijn
- Nee -
Speciaal onderwijs
- Ja -
Begeleiding door school nodig
- Ja -
Geschikt voor buitenschoolse opvang
- Ja -
Deelnemers minimaal
1
Deelnemers maximaal
18
Kostprijs
N.O.T.K.