Cultuurzoeker voor onderwijs

Held&Bloem Producties

Waar is Watte?!

Omschrijving

Waar is Watte?! is een multidisciplinair project waarin de kinderen hun eigen zoekplaat maken in de 'Waar is Wally'-stijl.

‘Waar is Watte?!’ is een multidisciplinair project waarbij de kinderen op een interactieve manier hun eigen zoekplaat maken. Brainstormen, storyboards maken, tekenen, allitererende zoekwoorden bedenken, gestreepte kostuums en een greenscreen fotoshoot resulteren in een te gekke A2 zoekposter waar elk kind op voorkomt.

Het thema van de plaat is vrij te bepalen, dus is het een ideaal project als je thematisch werkt en je dit thema op een kunstzinnige manier wilt verwerken.

Van tevoren krijgen de kinderen en de leerkrachten een video-lesbrief waarin ze enthousiast gemaakt worden voor het project.

De workshop duurt een hele ochtend en is ontwikkeld voor 2 klassen tegelijkertijd. Meestal met groep van 40-60 kinderen, maar kan eventueel ook met 1 klas tegelijk gedaan worden.

De prijs voor de workshop is € 250,- als er 1 klas meedoet, en € 350,- als er 2 klassen meedoen.

Elke klas krijgt een A2 poster voor in het lokaal en de kinderen kunnen hun eigen exemplaar nabestellen. Er is ook de mogelijkheid voor een all-in pakket waarbij iedereen een poster krijgt. Hiervoor kunnen we een offerte maken. 

Voor meer info, kijk op www.waariswatte.nl

Algemene informatie

Uitvoerende(n)
Held & Bloem Producties
Tijdsduur activteit
Dagdeel
Locatie
Op school
Discipline
Mediakunst, Beeldende kunst, Interdisciplinair, Literatuur, Theater
Te boeken in
Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo, Westerveld, Appingedam, Bedum, Bellingwedde, Delfzijl, De Marne, Eemsmond, Groningen stad, Grootegast, Haren, Hoogezand-Sappemeer, Leek, Loppersum, Marum, Menterwolde, Oldambt, Pekela, Slochteren, Stadskanaal, Ten Boer, Veendam, Vlagtwedde, Winsum, Zuidhorn
Doelgroep
PO - Groep 5 en 6, PO - Groep 7 en 8
Leerdoel
de kinderen hebben via het storyboard bedacht wat er op de plaat moet komen en ze hebben kennisgemaakt met alliteratie
Productvorm
Project, Workshop/gastles
Rol leerlingen
Actief
Aansluiting vakken
Aardrijkskunde, Geschiedenis, Kunst, Natuur, Nederlands, Taal
School dient te zorgen voor
tekenmateriaal en 1 persoon extra hulp het laatste uur van het project, voor hulp bij het aan- en uittrekken van de kostuums
Lesstof vervangend
- Nee - Er wordt aandacht besteed aan alliteratie
Onderdeel van leerlijn
- Nee -
Speciaal onderwijs
- Ja -
Begeleiding door school nodig
- Ja -
Geschikt voor buitenschoolse opvang
- Ja -
Deelnemers maximaal
60
Sluit aan op kerndoel
PO: De leerlingen leren beelden, taal, muziek, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en te communiceren.
PO: De leerlingen leren op eigen werk en dat van anderen te reflecteren.
Kostprijs
250,00