Cultuurzoeker voor onderwijs

maX Music

Black Gospel Zingen Workshop

Omschrijving

He's got the whole world in his hands! Ook kinderen en jongeren kunnen zich niet stil houden als er vrolijke gospel liedjes worden gespeeld en gezongen. Zing en klap maar lekker mee in deze swingende workshop! De workshop is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar, en kan ook deel uitmaken van

Inhoud Black Gospel Zingen Workshop

De workshopleider vertelt kort iets over de geschiedenis en achtergrond van het genre, en na het opwarmen van de stemmen worden enkele typische gospel songs aangeleerd, zoals Oh Happy Day of Shackles

Bij het aanleren van de songs besteden de workshopleiders aandacht aan typische karakteristieken zoals 3-stemmigheid, soul, dynamiek en het belten met de stemmen. Zo vormen de deelnemers binnen no-time een swingend koor.

De workshop kan worden afgesloten met een presentatie voor bijvoorbeeld andere leerlingen, ouders, etc.. Een optionele extra is de inzet van een bandcoach om een band klaar te stomen voor begeleiding van de zingende deelnemers. Neem contact met ons op voor meer informatie hierover.

De workshopleider

De Black Gospel Workshop wordt verzorgd door professionele gospelartiesten met veel ervaring met uiteenlopende doelgroepen.
De workshopleiders van maX Music worden zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid. U bent daarom verzekerd van succes wanneer u maX Music kiest als partner voor uw creatieve project.

Praktische details

De workshopleider van maX Music verzorgt de Black Gospel Workshop op uw locatie, bijvoorbeeld met 1 klas in een muzieklokaal, of met een grotere groep in een aula of gymzaal. Het is ook mogelijk dat de workshopleider zelf de begeleiding verzorgd met een piano. Vraag gerust naar de mogelijkheden! De tijdsduur van de workshop kan worden aangepast op uw wensen. Vaak wordt gekozen voor 1 of 2 lesuren.

De workshop kan meerdere keren achter elkaar worden gegeven aan verschillende groepen. Ook kunnen we meerdere docenten tegelijkertijd inzetten in aparte ruimtes. Bij een groep van 30-100 deelnemers komt er naast de dirigent(e) zo nodig een aparte pianist ingezet en extra geluidsversterking.

Prijs

De Black Gospel Workshop voor uw groep haalt u in huis vanaf 300 euro (inclusief reiskosten). Neem gerust contact op voor een vrijblijvende prijsopgave of bezoek onze website.

Algemene informatie

Uitvoerende(n)
maX Music
Tijdsduur activteit
Anders
Locatie
In overleg
Discipline
Muziek
Te boeken in
Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo, Westerveld, Appingedam, , , Delfzijl, , , Groningen stad, , Haren, , , Loppersum, , , Oldambt, Pekela, , Stadskanaal, Ten Boer, Veendam, , ,
Doelgroep
PO - Groep 3 en 4, PO - Groep 5 en 6, PO - Groep 7 en 8, VO - VMBO - Onderbouw, VO - VMBO - Bovenbouw, VO - HAVO - Onderbouw, VO - HAVO - Bovenbouw, VO - VWO - Onderbouw, VO - VWO - Bovenbouw, Speciaal onderwijs
Leerdoel
De leerdoelen van deze workshop zijn: Creativiteit stimuleren door de mogelijkheden die deze workshops bieden, samenwerken om tot één gemeenschappelijk resultaat te komen en kennismaken met diverse disciplines.
Productvorm
Workshop/gastles
Rol leerlingen
Actief
Aansluiting vakken
Dans, Muziek
School dient te zorgen voor
U als klant zorgt voor een ruimte met een stopcontact waarbij alle deelnemers op stoelen in een halve kring rond de workshopleider kunnen zitten. De tafels kunnen aan de kant of uit de workshopruimte. De workshopleider neemt zelf een elektrische piano mee voor zover niet aanwezig op de locatie, en de benodigde tekstvellen voor de deelnemers.
Lesstof vervangend
- Nee -
Onderdeel van leerlijn
- Ja - Deze Black Gospel Zingen Workshops sluiten aan op de leerlijnen van het Primaire Onderwijs. Tijdens deze workshops leren de leerlingen namelijk om samen te werken naar een gezamenlijk resultaat en wordt hun creativiteit en gestimuleerd.
Speciaal onderwijs
- Ja -
Begeleiding door school nodig
- Ja -
Geschikt voor buitenschoolse opvang
- Ja -
Deelnemers minimaal
15
Deelnemers maximaal
100
Sluit aan op kerndoel
PO: De leerlingen verwerven enige kennis over en krijgen waardering voor aspecten van cultureel erfgoed.
VO: Kerndoelen basisvorming.
VO: Examenprogramma VMBO.
VO: Examenprogramma HAVO.
VO: Examenprogramma VWO.
Kostprijs
300,00