Cultuurzoeker voor onderwijs

maX Music

Muziekproductie Workshop

Omschrijving

Muziekproducers en dj's als David Guetta en Afrojack zijn de nieuwe popsterren. Op een podium lijken ze alleen wat te 'rommelen' achter een laptopje maar de vette beats vliegen je om de oren. Wat gebeurt daar op die computers, en kunnen wij dat ook leren?

Inhoud Muziekproductie Workshop

De workshopleider van maX Music komt met iPads en microfoons naar uw locatie, en laat uw groep ervaren hoe een pop/dance song kan worden opgebouwd door het 'stapelen' van diverse instrumenten en sporen.

De muziek software op de iPads bevat een hele bibliotheek aan virtuele instrumenten, sounds en kant-en-klare loops die je op een oneindig aantal manieren kunt combineren en bewerken om zo je eigen muziek te produceren.

Na een korte klassikale uitleg over de software gaan de jongeren in tweetallen aan de slag. De eerste opdracht is het remixen (bewerken) van een bestaande song. Zo krijgen de jongeren wat handigheid met het programma en zien ze hoe bijvoorbeeld een drumspoor is opgebouwd en kan worden bewerkt.

Na het klassikaal uitwisselen van ervaringen gaan de deelnemers nu voor het 'echte werk'; het produceren van een eigen song. In een leeg project voegen ze 1 voor 1 de instrumenten toe, en zingen of rappen ze zelfs eigen teksten al is het maar 1 zin die steeds terugkomt.

We proberen de jongeren te laten ervaren hoe verschillende sporen ritme, harmonie en melodie samen een catchy geheel kunnen vormen.

Muziekproductie project

Bovenstaand programma kan worden uitgevoerd in 60-75 minuten. Als er meer tijd beschikbaar is, kan de workshop met enkele elementen worden uitgebreid tot 100, 120, 180 minuten of zelfs een meerdaags project.

Bij voldoende tijd besteden we in de Muziekproductie Workshop aandacht aan de diverse effecten en filters uit de software en het mooi balans brengen van volumes en frequenties van de verschillende sporen. Zo evolueert de productie van een ruw idee tot een serieuze demo.

Wanneer de deelnemers de software wat beter beginnen te beheersen, kunnen verschillende tweetallen met elkaar jammen. De iPads kunnen contact met elkaar maken en er kan gezamenlijk aan 1 song worden gewerkt.

De songs die ontstaan tijdens een Muziekproductie Workshop zijn vaak eenvoudige, snel bedachte ideeën en de deelnemers besteden de meeste aandacht aan het experimenteren met verschillende instrumenten en effecten. In een uitgebreider project kan er een apart songwriting onderdeel worden toegevoegd. De deelnemers krijgen meer uitleg over en gelegenheid voor het schrijven van songteksten en melodieën die vervolgens kunnen uitgewerkt met de iPads en microfoons.

De Songwriting Workshop kunt u ook los boeken bij maX Music.

De workshopleider

De workshopleiders van maX Music zijn professionele artiesten met didactische kennis en ervaring. Ze zijn zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid. U bent daarom verzekerd van succes met een Muziekproductie Workshop van maX Music.

Praktische details

De Muziekproductie Workshop beslaat 60 tot 180 minuten, en is aan te passen op speciale schoolthema's en projecten.

Prijzen

U haalt deze workshop in huis vanaf 325 euro. Neem gerust contact op voor een vrijblijvende prijsopgave of bezoek onze website.

Algemene informatie

Uitvoerende(n)
maX Music
Tijdsduur activteit
Anders
Locatie
In overleg
Discipline
Mediakunst, Muziek
Te boeken in
Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo, Westerveld, Appingedam, , , Delfzijl, , , Groningen stad, , Haren, , , Loppersum, , , Oldambt, Pekela, , Stadskanaal, Ten Boer, Veendam, , ,
Doelgroep
VO - VMBO - Onderbouw, VO - VMBO - Bovenbouw, VO - HAVO - Onderbouw, VO - HAVO - Bovenbouw, VO - VWO - Onderbouw, VO - VWO - Bovenbouw
Leerdoel
De leerdoelen van deze workshop zijn: Creativiteit stimuleren door de mogelijkheden die deze workshops bieden, samenwerken om tot één gemeenschappelijk resultaat te komen en kennismaken met diverse disciplines.
Productvorm
Workshop/gastles
Rol leerlingen
Actief
Aansluiting vakken
Muziek
School dient te zorgen voor
U als klant zorgt voor een ruimte met tafels en stoelen. In de ruimte dient een groot scherm (bijv. smartboard of beamer) aanwezig te zijn met een HDMI-aansluiting. De workshopleider neemt 10 iPads, 10 koptelefoonsplitters en een aantal microfoons mee. De jongeren (of de klant) dienen zelf eigen oortjes/koptelefoons mee te nemen.
Lesstof vervangend
- Nee -
Onderdeel van leerlijn
- Ja - Deze Muziekproductie Workshops sluiten aan op de leerlijnen. Tijdens deze workshops leren de leerlingen namelijk om samen te werken naar een gezamenlijk resultaat en wordt hun creativiteit en technisch inzicht gestimuleerd.
Speciaal onderwijs
- Nee -
Begeleiding door school nodig
- Ja -
Geschikt voor buitenschoolse opvang
- Ja -
Deelnemers minimaal
10
Deelnemers maximaal
20
Sluit aan op kerndoel
VO: Kerndoelen basisvorming.
VO: Examenprogramma VMBO.
VO: Examenprogramma HAVO.
VO: Examenprogramma VWO.
Kostprijs
325,00