Cultuurzoeker voor onderwijs

Let’s Start a Fire

Creatief denken met taal

Omschrijving

Aan de hand van humoristische en interactieve oefeningen trainen we onze taalvaardigheden op een creatieve manier.

Onze taalvaardigheden zoals spreken, luisteren, schrijven en lezen zijn belangrijk om te trainen, want we gebruiken ze bijna de hele dag. Bij deze workshop oefenen we deze vaardigheden op een creatieve manier. Zo vertellen we bijv. verhalen die een verrassende wending krijgen, maken we verknipte gedichten en oefenen we met woordsoorten d.m.v. tekeningen. Zo trainen we niet alleen taal, maar ook de vaardigheid ‘Creatief Denken’. En dat is weer belangrijk om ideeën te verzinnen en mogelijkheden te zien.

Algemene informatie

Uitvoerende(n)
Linda Sinnige
Tijdsduur activteit
Dagdeel
Locatie
Op school, In overleg
Discipline
Mediakunst, Beeldende kunst, Literatuur, Theater
Doelgroep
PO - Groep 3 en 4, PO - Groep 5 en 6, PO - Groep 7 en 8, VO - VMBO - Onderbouw, VO - VMBO - Bovenbouw, VO - HAVO - Onderbouw, VO - HAVO - Bovenbouw, VO - VWO - Onderbouw, VO - VWO - Bovenbouw, PO Leerkrachten, VO Leerkrachten
Leerdoel
Leerlingen krijgen plezier in het oefenen met spreken, luisteren, schrijven en lezen. De leerlingen oefenen creatieve denkvaardigheden als divergeren, associëren, creatief waarnemen en verbeelding.
Productvorm
Workshop/gastles
Rol leerlingen
Actief
Aansluiting vakken
Drama, Handvaardigheid, Kunst, Nederlands, Taal
Lesstof vervangend
- Ja - We gaan aan de slag met vaardigheden die ook in de lesstof bij taal aan de orde komen, zoals spreken, luisteren, lezen en schrijven, maar dan op een creatieve manier.
Onderdeel van leerlijn
- Ja - Verschillende onderdelen van taal kunnen aan bod komen, we kunnen met de school afstemmen welke onderwerpen het beste aansluiten zoals: woordsoorten benoemen, woordenschat verbeteren, luistervaardigheid, spreekvaardigheid en schrijfvaardigheid.
Speciaal onderwijs
- Nee -
Begeleiding door school nodig
- Nee -
Geschikt voor buitenschoolse opvang
- Ja -
Deelnemers minimaal
6
Deelnemers maximaal
30
Sluit aan op kerndoel
PO: De leerlingen leren beelden, taal, muziek, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en te communiceren.
VO: Kerndoelen basisvorming.
Kostprijs
100,00