Cultuurzoeker voor onderwijs

Mijn Sterke Producties

Bibberbenen en Blubberarmen

Omschrijving

Of het nu een schaduw is, een kraakje of een beestje. Peter vindt alles griezelig. Maar dan ook alles. Als hij opstaat en in de spiegel kijkt schrikt hij van zichzelf. Een spreekbeurt geven geeft hem bibberbenen en als hij een bal moet gooien en iedereen kijkt, dan krijgt hij blubberarmen. Elke dag

 

Of het nu een schaduw is, een kraakje of een beestje. Peter vindt alles griezelig. Maar dan ook alles. Als hij opstaat en in de spiegel kijkt schrikt hij van zichzelf. Een spreekbeurt geven geeft hem bibberbenen en als hij een bal moet gooien en iedereen kijkt, dan krijgt hij blubberarmen. Elke dag je kasten checken, onder bed kijken, de gordijnen strak trekken...... Als je alles griezelig vindt dan is het lastig om uit je bed te komen. Peter is er dan ook helemaal klaar mee en geeft zich op voor de Griezelacademie. Als je alles gruwelijk eng vindt, dan moet je gewoon zelf gruwelijk eng worden. Om op de griezelacademie te komen moet je de basisvaardigheden van griezelen kennen. Dus oefenen, oefenen, oefenen en oefenen. Griezelig lopen, gruwelijk eng dansen en vooral zelf niet bang zijn of worden. O, en uiteindelijk eruitzien als een gruwelijke griezel. Of ben je dat stiekem al?

Een voorstelling die voor de onderbouw griezelig schattig wordt gespeeld en voor de bovenbouw gruwelijk eng. En natuurlijk veel lachen en meedoen. Voor iedereen leuk! Met muziek, verhalen, dans, opdrachten en veel meer.  

Wanneer u dit van te voren meldt, dan wordt er rekening gehouden met christelijke scholen of andere specifieke wensen. Neem voor meer informatie contact op.  
Geschikt voor de groepen 1 t/m 8. Leerzaam, humor en meer. Een interactieve voorstelling waarin iedereen wordt uitgenodigd mee te denken en te doen. Met licht, geluid en een decor reist Peter Sterke met deze voorstelling door Nederland. Buiten Nederland in overleg.  

Veel scholen verlengen de Kinderboekenweek en maken er een maand van om niet te veel in 10 dagen te proppen. Laat herfstvakantie? Scholen met een late herfstvakantie verlengen de Kinderboekenweek tot aan de herfstvakantie. Ook bibliotheken trekken het thema vaak nog door in de herfstvakantie. Voor al deze weken kunt u deze voorstelling boeken.

Afgelopen jaar speelde Peter 5 weken lang voorstellingen in het thema van de Kinderboekenweek van Groningen tot Maastricht, Vlissingen tot Leeuwarden en Amsterdam tot Enschede. Kortom overal in Nederland. Op verzoek ook in België en Nederlandstalige scholen in Duitsland. Geschikt voor theaters, bibliotheken en basisscholen. De voorstelling is te spelen op grote en kleine podia en in kleine en grote ruimtes.  

Ieder jaar speelt Peter Sterke een nieuwe voorstelling in het thema van de Kinderboekenweek.

Kosten excl. 9% btw en reiskosten:

1 voorstelling: €560,-

2 voorstellingen op 1 dagdeel: €785,-

3 voorstellingen op 1 dag: € 1035,-

Werk samen met een buurschool. Door de voorstellingen op 1 locatie te boeken kunt u samen besparen.

Algemene informatie

Uitvoerende(n)
Peter Sterke
Tijdsduur activteit
Minder dan een dagdeel
Locatie
Op school, Op locatie, In overleg
Discipline
Theater
Te boeken in
Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo, Westerveld, Appingedam, , , Delfzijl, , , Groningen stad, , Haren, , , Loppersum, , , Oldambt, Pekela, , Stadskanaal, Ten Boer, Veendam, , ,
Doelgroep
PO - Groep 1 en 2, PO - Groep 3 en 4, PO - Groep 5 en 6, PO - Groep 7 en 8, Speciaal onderwijs
Productvorm
Concert/voorstelling
Rol leerlingen
Actief, Receptief
Aansluiting vakken
Drama, Kunst, Maatschappijleer, Nederlands, Taal
School dient te zorgen voor
speelruimte voor een voorstelling
Lesstof vervangend
- Nee -
Onderdeel van leerlijn
- Nee -
Speciaal onderwijs
- Ja -
Begeleiding door school nodig
- Nee -
Geschikt voor buitenschoolse opvang
- Nee -
Deelnemers minimaal
50
Deelnemers maximaal
250
Sluit aan op kerndoel
PO: De leerlingen verwerven enige kennis over en krijgen waardering voor aspecten van cultureel erfgoed.
Kostprijs
560,00