Cultuurzoeker voor onderwijs

Kunstgroep Noord

# Portretten in Vilt

Omschrijving

Tijdens deze textiel-workshop maken de kinderen carnavaleske portretten in vilt n.a.v. het werk van de kunstenaar James Ensor. Ze leren de techniek van het vilten (droog en nat) en zijn daarnaast bezig met sfeer, portret en expressie.

Tijdens deze textiel-workshop maken de kinderen carnavaleske portretten in vilt n.a.v. het werk van de kunstenaar James Ensor. Ze leren de techniek van het vilten (droog en nat) en zijn daarnaast bezig met sfeer, portret en expressie. Aan het begin van de les wordt er individueel gewerkt, daarna gaan de kinderen hun eigen beelden verwerken tot een groepswerk. Deze workshop is ook zeer geschikt als activiteit bij het afscheid van een leerkracht of van groep acht en als teambuildingsacctiviteit.

Algemene informatie

Uitvoerende(n)
Kunstgroep Noord
Tijdsduur activteit
Minder dan een dagdeel
Locatie
Op school, Op locatie, In overleg
Discipline
Beeldende kunst, Interdisciplinair
Te boeken in
Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo, Westerveld, Appingedam, Bedum, Bellingwedde, Delfzijl, De Marne, Eemsmond, Groningen stad, Grootegast, Haren, Hoogezand-Sappemeer, Leek, Loppersum, Marum, Menterwolde, Oldambt, Pekela, Slochteren, Stadskanaal, Ten Boer, Veendam, Vlagtwedde, Winsum, Zuidhorn
Doelgroep
PO - Groep 5 en 6, PO - Groep 7 en 8, VO - VMBO - Onderbouw, VO - VMBO - Bovenbouw, VO - HAVO - Onderbouw, VO - HAVO - Bovenbouw, VO - VWO - Onderbouw, VO - VWO - Bovenbouw, Speciaal onderwijs, PO Leerkrachten, VO Leerkrachten
Leerdoel
Stimuleren van onderlinge samenwerking als groep. Beschouwen van eigen werk en dat van de kunstenaar. Ervaren van de techniek en het creatieve proces achter het maken van textiel. Ervaren van beeldaspecten: compositie, kleur, vorm, textuur en structuur.
Productvorm
Project, Workshop/gastles
Rol leerlingen
Actief, Receptief, Reflectief
Aansluiting vakken
Handvaardigheid, Kunst
School dient te zorgen voor
Lokaal met gladde vloer, tafels, stoelen en wasbak.
Lesstof vervangend
- Ja -
Onderdeel van leerlijn
- Ja - Past in de doorgaande textiel-leerlijn van Kunstgroep Noord.
Speciaal onderwijs
- Ja -
Begeleiding door school nodig
- Ja -
Geschikt voor buitenschoolse opvang
- Ja -
Deelnemers maximaal
20
Kostprijs
N.O.T.K.