Cultuurzoeker voor onderwijs

Kunstgroep Noord

#De Koffer!

Omschrijving

Hoe zou het zijn als jij in de trein een koffer vond? Wat zit er in? En van wie is deze koffer? Misschien zit er wel een geheim in of een brief met een belangrijke boodschap. Is dat niet spannend! Twee theaterlessen van 90 minuten

Hoe zou het zijn als jij in de trein een koffer vond? Wat zit er in? En van wie is deze koffer? Misschien zit er wel een geheim in of een brief met een belangrijke boodschap. Is dat niet spannend!
De leerlingen ervaren via dit attribuut de verschillende principes van toneelspelen. Ze kunnen een voorwerp uitbeelden, een personage vorm geven, ze leren dat wat er in de koffer zit als impuls te gebruiken voor de voortgang van de scene. En ze leren adequaat te reageren op impulsen van hun medespeler. De fantasie en verbeeldingskracht staan voorop.

Algemene informatie

Uitvoerende(n)
Kunstgroep Noord
Tijdsduur activteit
Anders
Locatie
Op school, Op locatie, In overleg
Discipline
Theater
Te boeken in
Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo, Westerveld, Appingedam, Bedum, Bellingwedde, Delfzijl, De Marne, Eemsmond, Groningen stad, Grootegast, Haren, Hoogezand-Sappemeer, Leek, Loppersum, Marum, Menterwolde, Oldambt, Pekela, Slochteren, Stadskanaal, Ten Boer, Veendam, Vlagtwedde, Winsum, Zuidhorn
Doelgroep
PO - Groep 5 en 6
Leerdoel
Ontdekken van het verschil tussen spel en werkelijkheid. Uiten in non-verbaal en verbaal spel. Bewustwording van beweging, houding en mimiek. Samenwerken, voorbereiden en inspelen op elkaar.
Productvorm
Workshop/gastles
Rol leerlingen
Actief, Receptief, Reflectief
Aansluiting vakken
Drama, Kunst
School dient te zorgen voor
Speellokaal
Lesstof vervangend
- Ja -
Onderdeel van leerlijn
- Ja - Past in de doorgaande theater-leerlijn van Kunstgroep Noord.
Speciaal onderwijs
- Ja -
Begeleiding door school nodig
- Ja -
Geschikt voor buitenschoolse opvang
- Ja -
Deelnemers maximaal
16
Sluit aan op kerndoel
PO: De leerlingen leren beelden, taal, muziek, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en te communiceren.
PO: De leerlingen leren op eigen werk en dat van anderen te reflecteren.
Kostprijs
225,00