Cultuurzoeker voor onderwijs

Maters & Roberti

Fetaki vertelvoorstelling

Omschrijving

Fetaki is een muzikale vertelvoorstelling, die gaat over anders zijn, vriendschap, feest en elkaar helpen.

Fetaki is een muzikale vertelvoorstelling, die gaat over anders zijn (en wat is dan gewoon?), vriendschap, feest en elkaar helpen in plaats van bij de pakken neer te zitten.  Mirka is erg verdrietig. Haar vader maakt kaasjes in een fabriek in Boldavië, maar niemand vindt ze lekker. Daardoor dreigt het Grote Feest niet door te gaan! Meike besluit gewoon een plan te bedenken om te helpen. Maar wat voor plan? Dan moet Mirka ook nog uit handen blijven van die nare Katja Vresewijk, die alle buitenlandse kazen het land uit wil gooien. Kan de Vreemde Snuiter die soms langs komt misschien helpen?

Relatief zware onderwerpen, zoals hulp durven vragen bij problemen en discriminatie, worden grappig en met een knipoog naar de echte wereld gebracht. Vrienden helpen elkaar en liefde overwint alles.

Fetaki als vertelvoorstelling, door Marion alleen gespeeld, is ook heel interessant voor alleen de bovenbouw. Zonder belerend te zijn levert deze voorstelling gespreksstof op voor verdere discussie in de klas.

Algemene informatie

Uitvoerende(n)
Marion Maters
Tijdsduur activteit
Minder dan een dagdeel
Locatie
Op school, Op locatie, In overleg
Discipline
Theater
Te boeken in
Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo, Westerveld, Appingedam, Bedum, Bellingwedde, Delfzijl, De Marne, Eemsmond, Groningen stad, Grootegast, Haren, Hoogezand-Sappemeer, Leek, Loppersum, Marum, Menterwolde, Oldambt, Pekela, Slochteren, Stadskanaal, Ten Boer, Veendam, Vlagtwedde, Winsum, Zuidhorn
Doelgroep
PO - Groep 1 en 2, PO - Groep 3 en 4, PO - Groep 5 en 6, PO - Groep 7 en 8
Productvorm
Concert/voorstelling
Rol leerlingen
Receptief, Reflectief
Aansluiting vakken
Drama, Maatschappijleer
School dient te zorgen voor
Geschikte ruimte als (liefst te verduisteren) gymzaal of speellokaal of andere geschikte theaterlocatie waar we ons eigen theater met professionele licht- en geluidsapparatuur kunnen opbouwen. Er dient ook rekening gehouden te worden dat deze ruimte beschikbaar is voor een opbouwtijd van minimaal 2,5 uur.
Lesstof vervangend
- Nee -
Onderdeel van leerlijn
- Nee -
Speciaal onderwijs
- Ja -
Begeleiding door school nodig
- Nee -
Geschikt voor buitenschoolse opvang
- Ja -
Deelnemers maximaal
250
Kostprijs
650,00