Cultuurzoeker voor onderwijs

Buro Bannink

Er was weer… roodkapje

Omschrijving

Een cabareteske en muzikale familievoorstelling over goedmaken, bang zijn en wolven die overal gespeeld kan worden, zowel in de klas, in theaters en op festivals. Voor iedereen van 6 jaar.

En ze leefden nog lang en gelukkig. Einde! Of toch niet? Natuurlijk weet iedereen wat er met Roodkapje is gebeurd: Ze liep door het bos met koekjes voor oma. Daar kwam ze een wolf tegen en voor ze het wist was ze opgegeten. Gelukkig kwam de jager langs die haar en grootmoeder uit de buik van de wolf redde. En de wolf eindigde in de put.
Maar wat gebeurde er daarna? Dat verhaal ken je nog niet!
De wolf wil niet meer groot en boos zijn, maar groot en vriendelijk. Maar niemand gelooft hem en hij zit nog vast in de put. Totdat Roodkapje besluit dat ze de wolf wil helpen om alles goed te maken.
Maar hoe doe je dat goedmaken? En zal iedereen de wolf wel geloven?

Een voorstelling met als thema verantwoordelijkheid, angst voor het onbekende en wolven. THINK! brengt voorstellingen rechtstreeks in de klas of op elke andere plek waar je maar wilt.

Educatie:
Ér was weer…’ wordt ondersteund door een lesbrief. Hierin staan opdrachten die vooraf en achteraf in de klas gedaan kunnen worden. Het is mogelijk om bij de voorstelling een workshop of lessenreeks in te kopen.

Algemene informatie

Uitvoerende(n)
TG. THINK!
Tijdsduur activteit
Minder dan een dagdeel
Locatie
Op school, Op locatie, In overleg
Discipline
Theater
Te boeken in
Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo, Westerveld,
Doelgroep
PO - Groep 3 en 4, PO - Groep 5 en 6, PO - Groep 7 en 8
Productvorm
Concert/voorstelling, Lesbrief
Rol leerlingen
Receptief
Aansluiting vakken
Drama
Lesstof vervangend
- Nee -
Onderdeel van leerlijn
- Nee -
Speciaal onderwijs
- Nee -
Begeleiding door school nodig
- Ja -
Geschikt voor buitenschoolse opvang
- Ja -
Deelnemers maximaal
100
Kostprijs
550,00