Cultuurzoeker voor onderwijs

Buro Bannink

Cleopatra

Omschrijving

In deze humoristische en sprankelende voorstelling met eigen versies van de muziek van Queen komen het oude Egypte en het machtige Rome tot leven voor de hele familie.

De tweelingbroers Zon en Maan hebben heel beroemde ouders. Hun ouders zijn zo beroemd dat iedereen wel eens van ze heeft gehoord, ook al zijn ze al eeuwen dood. En voor iedereen die ze niet kent vertellen Zon en Maan het verhaal van de noodlottige liefde van de Egyptische Cleopatra en de Romeinse Marcus Antonius.
Cleopatra en Antonius leven jarenlang gelukkig samen in Egypte. Maar Octavianus, de heerser uit Rome, is jaloers en hij wil dat Antonius terugkomt naar Rome. Wanneer Antonius weigert, volgt de grootste zeeslag uit de wereldgeschiedenis. En de gemene Octavianus verslaat de hele vloot van Marcus Antonius. Als oorlogstrofee moet Cleopatra met hem mee naar Rome. Maar wanneer de liefde zo groot is als die van de ouders van Zon en Maan, kan je dan zonder elkaar leven?

Educatie:
‘Cleopatra’ is een echte feest en familievoorstelling. Er is geen lesbrief aanwezig bij deze voorstelling. Wel is het mogelijk om op basis van deze voorstellingen workshops of een lessenserie aanvullend te plannen.

Algemene informatie

Uitvoerende(n)
Theatergroep Witte Raaf
Tijdsduur activteit
Minder dan een dagdeel
Locatie
Op school, Op locatie, In overleg
Discipline
Theater
Te boeken in
Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo, Westerveld,
Doelgroep
PO - Groep 1 en 2, PO - Groep 3 en 4, PO - Groep 5 en 6, PO - Groep 7 en 8
Productvorm
Concert/voorstelling
Rol leerlingen
Receptief
Aansluiting vakken
Drama
Lesstof vervangend
- Nee -
Onderdeel van leerlijn
- Nee -
Speciaal onderwijs
- Nee -
Begeleiding door school nodig
- Ja -
Geschikt voor buitenschoolse opvang
- Ja -
Deelnemers maximaal
300
Kostprijs
1.300,00