Cultuurzoeker voor onderwijs

Buro Bannink

Buurman, buurvrouw

Omschrijving

Een prikkelende muzikale voorstelling waarin het decor en alle attributen gemaakt zijn van karton. Een stripverhaal dat tot leven komt!

Buurman woont in een huis, hij heeft zijn natje en zijn droogje en doet de dingen altijd op dezelfde manier. Op een dag komt er een buurvrouw naast hem wonen en die doet alles anders. Wat moeten ze tegen elkaar zeggen?
Vanuit de tuintjes verzorgen ze hun bloemen, voeren de vogels en gluren ze naar elkaar zonder een woord uit te wisselen. Wie zegt het eerst gedag?
In de voorstelling is er een spannende interactie tussen acteurs, muzikanten en publiek. De muzikanten spelen veel verschillende instrumenten die bij de kinderen tot de verbeelding zullen spreken; blokfluit, dwarsfluit, saxofoons, gitaar, accordeon en slagwerk.

Deze voorstelling is ook geschikt voor kinderen die Nederlands als tweede taal hebben. De voorstelling is een aanrader voor scholen die taal en taalontwikkeling als speerpunt in hun onderwijs hebben. Tevens slaat de voorstelling ook erg aan op scholen in de speciaal basisonderwijs.

Educatie:
‘Buurman, Buurvrouw’ wordt ondersteund door een lesbrief hierin staan allerlei opdrachten die vooraf of achteraf in de klas gedaan kunnen worden. Het is mogelijk om bij de voorstelling een workshop of een lessenreeks te plannen. Aan beide opties zitten extra kosten verbonden.

Voor een meerprijs kan er ook een grote voorstelling worden gespeeld met een live band!

Algemene informatie

Uitvoerende(n)
Koeterwaals
Tijdsduur activteit
Minder dan een dagdeel
Locatie
Op school, Op locatie, In overleg
Discipline
Muziek, Theater
Te boeken in
Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo, Westerveld,
Doelgroep
PO - Groep 1 en 2, PO - Groep 3 en 4
Productvorm
Concert/voorstelling, Lesbrief
Rol leerlingen
Receptief
Aansluiting vakken
Drama
Lesstof vervangend
- Nee -
Onderdeel van leerlijn
- Nee -
Speciaal onderwijs
- Ja -
Begeleiding door school nodig
- Ja -
Geschikt voor buitenschoolse opvang
- Ja -
Deelnemers maximaal
120
Kostprijs
675,00