Cultuurzoeker voor onderwijs

Buro Bannink

Ariadne

Omschrijving

Een muzikale vertelling over broertjes, dappere daden en je kleiner voelen dan je bent.

“Ik ben Ariadne. Alleenstaand kind van 1 meter 54. Mijn vader heeft het veel te druk met koning zijn en mijn moeder is nogal hysterisch. Ze smeert lippenstift op haar wangen, drinkt parfum en werd verliefd op een stier. Echt waar! Daardoor kreeg ik een broer. Een Minotauros. De ene helft stier en de andere helft jongetje. Iedereen is bang van hem, behalve Theseus. Hij is 1 meter 30 en held van beroep! Zal hij iedereen bevrijden van mijn monsterbroer? En wil Theseus dan misschien mijn broertje zijn?”
‘Ariadne’ is een spannende vertel-voorstelling geïnspireerd op een oude Griekse mythe. Meer dan 15 muziekinstrumenten wormen het muzikale decor.

Educatie:
’Ariadne’ wordt ondersteund door een lesbrief. Hierin staan allerlei opdrachten die vooraf of achteraf in de klas gedaan kunnen worden. Het is mogelijk om bij de voorstelling een workshop of een lessenreeks te plannen. Aan beide opties zitten extra kosten verbonden.

Algemene informatie

Uitvoerende(n)
Theatergroep Fien
Tijdsduur activteit
Minder dan een dagdeel
Locatie
Op school, Op locatie, In overleg
Discipline
Muziek
Te boeken in
Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo, Westerveld,
Doelgroep
PO - Groep 3 en 4, PO - Groep 5 en 6
Productvorm
Concert/voorstelling
Rol leerlingen
Receptief
Aansluiting vakken
Drama
Lesstof vervangend
- Nee -
Onderdeel van leerlijn
- Nee -
Speciaal onderwijs
- Nee -
Begeleiding door school nodig
- Ja -
Geschikt voor buitenschoolse opvang
- Ja -
Deelnemers maximaal
120
Kostprijs
750,00