Cultuurzoeker voor onderwijs

Buro Bannink

Trip

Omschrijving

Drugs gebruiken is gewoon leuk. Toch? Want wie ben jij? Loop jij mee met de kudde? Laat jij je hoofd leegvreten door de norm-aal? Of ben jij dat druppeltje dat de andere kant uit stroomt?

Schuldig of onschuldig, dat is de vraag. In zijn laatste pleidooi sleurt het hoofdpersonage je mee in zijn wereld. Je ontdekt de romantiek van drugs als uiting van ‘anders zijn’. Maar voor je het weet zit je op een grillige achtbaan die je via een psychose meevoert naar een dramatische afloop. Want er is een meisje gevonden. Dood.
Deze monoloog met cabaretinslag en live muziek is een unieke manier om drugsgebruik met jongeren bespreekbaar te maken. Na meer dan 300 voorstellingen brengt Theater O’Kontreir deze Vlaamse succesvoorstelling naar Nederland.

Educatie
‘Trip’ wordt ondersteund door een lesbrief hierin staan allerlei opdrachten die vooraf of achteraf in de klas gedaan kunnen worden. Het is mogelijk om bij de voorstelling een workshop of een lessenreeks te plannen. Aan beide opties zitten extra kosten verbonden.

Algemene informatie

Uitvoerende(n)
O’Kontreir
Tijdsduur activteit
Minder dan een dagdeel
Locatie
Op school, Op locatie, In overleg
Discipline
Theater
Te boeken in
Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo, Westerveld,
Doelgroep
VO - HAVO - Bovenbouw, VO - VWO - Bovenbouw
Productvorm
Concert/voorstelling
Rol leerlingen
Receptief
Aansluiting vakken
Drama
Lesstof vervangend
- Nee -
Onderdeel van leerlijn
- Nee -
Speciaal onderwijs
- Nee -
Begeleiding door school nodig
- Ja -
Geschikt voor buitenschoolse opvang
- Nee -
Deelnemers maximaal
90
Kostprijs
750,00