Cultuurzoeker voor onderwijs

Mijn Sterke Producties

Nee hè, Opa en Oma weer kwijt!

Omschrijving

Het is ongelooflijk, maar opa is wéér kwijt. En dat is niet het enige, hij heeft oma meegenomen. Opa is een geweldig persoon, maar laat zijn familie altijd erg schrikken. Zijn kleinzoon Peter weet er alles over te vertellen.

Het is ongelooflijk, maar opa is wéér kwijt. En dat is niet het enige, hij heeft oma meegenomen. Opa is een geweldig persoon, maar laat zijn familie altijd erg schrikken. Zijn kleinzoon Peter weet er alles over te vertellen. Terwijl hij zijn Opa en Oma zoekt vertelt hij over de dwaze avonturen die Opa met Oma beleefden als ze er weer eens op uit waren gegaan. Hij leest voor uit een boekje met dwaze verhalen die zijn Opa schreef. Hij laat zien wat Oma allemaal uithaalde met haar looprek. Mooie momenten, droevige momenten, een ode aan Opa en Oma en komische verjaardagsliedjes die Opa verkleed als....... Ja, iedere keer weer als iets anders. Dat laat Peter natuurlijk allemaal horen en zien. De leerlingen worden gevraagd mee te helpen en te denken. Een voorstelling voor jong en oud. Geschikt voor de groepen 1 t/m 8. Leerzaam, humor en meer. Een interactieve voorstelling waarin iedereen wordt uitgedaagd. Met licht, geluid en een decor reist Peter Sterke met deze voorstelling door Nederland.

Algemene informatie

Uitvoerende(n)
Mijn Sterke Producties
Tijdsduur activteit
Minder dan een dagdeel
Locatie
Op school
Discipline
Theater
Te boeken in
Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo, Westerveld
Doelgroep
PO - Groep 1 en 2, PO - Groep 3 en 4, PO - Groep 5 en 6, PO - Groep 7 en 8, Speciaal onderwijs
Leerdoel
Kinderen leren om verhalen uit boeken mee te nemen in de dagelijkse realiteit en deze om te zetten naar plezier en verrijking van het eigen leven.
Productvorm
Concert/voorstelling
Rol leerlingen
Actief, Receptief
Aansluiting vakken
Burgerschapvorming, Drama, Kunst, Maatschappijleer, Nederlands, Taal
School dient te zorgen voor
Speellocatie met voldoende ruimte voor aanwezig publiek en goede zichtlijnen. Wel of geen podium noodzakelijk op basis van zichtlijnen.
Lesstof vervangend
- Nee -
Onderdeel van leerlijn
- Nee -
Speciaal onderwijs
- Ja -
Begeleiding door school nodig
- Nee -
Geschikt voor buitenschoolse opvang
- Nee -
Deelnemers minimaal
50
Deelnemers maximaal
200
Sluit aan op kerndoel
PO: De leerlingen verwerven enige kennis over en krijgen waardering voor aspecten van cultureel erfgoed.
Kostprijs
550,00