Cultuurzoeker voor onderwijs

maX Music

Rap Workshop

Omschrijving

Wat is een rap? En wat maakt een rap goed? De workshopleider vertelt over ritmes, maten en brengt de leerlingen thuis in het rapjargon. Daarna komt de kunst van het rijmen aan de orde.

Inhoud Rap Workshop

De leerlingen gaan over een thema een rap schrijven. Dit thema kan vooraf vastgesteld, of ter plaatse bedacht worden. Aan de hand van rijmwoorden die door de leerlingen worden bedacht ontstaat het eindresultaat: een eigen raptekst.

De workshopleider

In de Rap Workshop maken de deelnemers kennis met een professionele rapper. Hij vertelt over de geschiedenis van de rapmuziek, de verschillende vormen en stijlen en zijn eigen rapcarrière. 

Praktische details

De workshopleider van maX Music verzorgt de Rap Workshop op uw locatie. Een normaal lokaal met tafels, stoelen, pennen en papier is nodig voor alle deelnemers. Daarnaast is een beamer en scherm of een smartboard handig. De workshopleider neemt zelf de benodigde geluidsversterking mee, voor zover niet aanwezig op uw locatie.

De Rap Workshop beslaat 1 tot 2 lesuren en wordt aan maximaal 25-30 jongeren gegeven van alle leeftijden en onderwijstypen. De workshop kan meerdere keren achter elkaar gegeven worden aan verschillende groepen. Ook kunnen we meerdere rappers tegelijkertijd inzetten in aparte ruimtes. De workshop kan vallen onder CKV, Muziek, Nederlands, Engels, Frans, Duits en maatschappijleer, en is gemakkelijk aan te passen op speciale schoolthema's en projecten.

De Rap Workshop kan ook plaatsvinden in combinatie met een Kunstendag of uitgebreid worden met opnames voor een videoclip. Wilt u de leerlingen een complete hiphop ervaring geven, dan is de Hip-Hop Themadag precies wat u zoekt.

Neem gerust contact op voor een vrijblijvende prijsopgave of bezoek onze website.

Algemene informatie

Uitvoerende(n)
maX Music
Tijdsduur activteit
Minder dan een dagdeel
Locatie
Op school
Discipline
Cultureel erfgoed, Interdisciplinair, Literatuur, Muziek
Te boeken in
Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo, Westerveld
Doelgroep
PO - Groep 5 en 6, PO - Groep 7 en 8, VO - VMBO - Onderbouw, VO - VMBO - Bovenbouw, VO - HAVO - Onderbouw, VO - HAVO - Bovenbouw, VO - VWO - Onderbouw, VO - VWO - Bovenbouw, PO Leerkrachten, VO Leerkrachten
Productvorm
Workshop/gastles
Rol leerlingen
Actief
Aansluiting vakken
Geschiedenis, Levensbeschouwing, Muziek, Nederlands, Taal
Lesstof vervangend
- Nee -
Onderdeel van leerlijn
- Ja -
Speciaal onderwijs
- Nee -
Begeleiding door school nodig
- Ja -
Geschikt voor buitenschoolse opvang
- Ja -
Deelnemers maximaal
30
Sluit aan op kerndoel
PO: De leerlingen leren beelden, taal, muziek, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en te communiceren.
VO: Kerndoelen basisvorming.
Kostprijs
250,00