Cultuurzoeker voor onderwijs

STT-produkties

Het boek van Max

Omschrijving

‘Het boek van Max’ is een muzikale vertelling waarin de tegenstelling groot en klein op een grappige manier wordt uitgespeeld. Het gaat over anders zijn, maar er toch bij horen.

Kleine Max weet het zeker. Hij is een muis. Hij heeft het gelezen in ‘Het grote boek dat alles weet’. Daarin staat dat muizen grijs zijn, net als hij! Dat ze grote oren hebben en een dunne staart, precies zoals hijzelf! Maar als kleine Max wil gaan slapen in een muizenhol bij de andere muizen, moet er wel het nodige verbouwd worden. Zo’n grote muis hebben de muizen nog nooit gezien… ‘Het boek van Max’ is een muzikale vertelling waarin de tegenstelling groot en klein op een grappige manier wordt uitgespeeld. Het gaat over anders zijn, maar er toch bij horen. Dat je niet alles moet geloven wat je leest en dat boeken daarom niet zonder plaatjes kunnen. Het boek van Max is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Pippa Goedhart. Spel Peter van Dijk| Liedjes Dick Dijkman|

Algemene informatie

Uitvoerende(n)
Peter van Dijk
Tijdsduur activteit
Minder dan een dagdeel
Locatie
Op school, Op locatie
Discipline
Theater
Te boeken in
Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo, Westerveld
Doelgroep
PO - Groep 1 en 2, PO - Groep 3 en 4
Leerdoel
Nederlands, Kunstzinnige Oriëntatie
Productvorm
Concert/voorstelling
Rol leerlingen
Receptief
Aansluiting vakken
Burgerschapvorming, Drama, Natuur, Nederlands
School dient te zorgen voor
Speellokaal met goede zicht;ijnen voor de leerlingen. Tribuneachtige opbouw met bankjes, stoelen en eventueel tafeltjes.
Lesstof vervangend
- Ja -
Onderdeel van leerlijn
- Ja -
Speciaal onderwijs
- Ja -
Begeleiding door school nodig
- Ja -
Geschikt voor buitenschoolse opvang
- Ja -
Deelnemers minimaal
10
Deelnemers maximaal
90
Sluit aan op kerndoel
PO: De leerlingen leren beelden, taal, muziek, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en te communiceren.
Kostprijs
545,00