Cultuurzoeker voor onderwijs

Kleinkunstig

Cultuurdag

Omschrijving

Laat leerlingen op één dag kennis maken met de wereld van kunst en cultuur. De cultuurdag van Kleinkunstig is een spetterende dag vol workshops en/of voorstellingen bij u op school. Al vanaf € 10,00 per leerling.

Op een Cultuurdag volgen leerlingen in verschillende rondes diverse workshops die ze zelf hebben uitgekozen. Deze workshops worden gegeven door professionele artiesten en kunstenaars die tevens gekwalificeerd docent zijn. De workshops komen uit de hele breedte van de kunsten en laten deze prachtige wereld aan leerlingen zien en vooral ervaren.

Naast de workshops kan de dag afgesloten worden met een voorstelling, al dan niet gekoppeld aan een thema passend bij de school en de jongeren.

Kenmerkend van een Cultuurdag is de diversiteit aan workshops, waardoor iedere leerling een discipline kan ontdekken die bij hem of haar past. Dit maakt dat een Cultuurdag een bruisende dag is waar leerlingen nieuwe ervaringen opdoen, talenten ontdekken, zich ontwikkelen en bovenal genieten!

Algemene informatie

Tijdsduur activteit
Anders
Locatie
Op school, In overleg
Discipline
Mediakunst, Beeldende kunst, Dans, Interdisciplinair, Literatuur, Muziek, Theater
Te boeken in
Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo, Westerveld,
Doelgroep
VO - VMBO - Onderbouw, VO - VMBO - Bovenbouw, VO - HAVO - Onderbouw, VO - HAVO - Bovenbouw, VO - VWO - Onderbouw, VO - VWO - Bovenbouw, VO Leerkrachten, Speciaal onderwijs
Productvorm
Concert/voorstelling, Workshop/gastles
Rol leerlingen
Actief
Aansluiting vakken
Bewegingsonderwijs, Dans, Drama, Handvaardigheid, Kunst, Muziek, Taal
School dient te zorgen voor
Afhankelijk van de workshop.
Lesstof vervangend
- Ja -
Onderdeel van leerlijn
- Ja -
Speciaal onderwijs
- Ja -
Begeleiding door school nodig
- Ja -
Geschikt voor buitenschoolse opvang
- Ja -
Deelnemers maximaal
10000
Kostprijs
N.O.T.K.