Cultuurzoeker voor onderwijs

Mijn Sterke Producties

Feestvoorstelling: Kaas, worst en honderdduizend vlaggetjes

Omschrijving

Jeroen wordt binnenkort 40 jaar. Hij geeft een groot feest. Eigenlijk viert hij nooit zijn verjaardag en heeft ook al jaren geen feestjes meer bezocht.

Jeroen wordt binnenkort 40 jaar. Hij geeft een groot feest. Eigenlijk viert hij nooit zijn verjaardag en heeft ook al jaren geen feestjes meer bezocht. Hij heeft heel wat boeken gelezen en begrepen dat een groot feest noodzakelijk is op 40-jarige leeftijd. Hij heeft een groot hotel afgehuurd en van alles bedacht. Een paar voorbereidingen moet hij nog doen, maar gelukkig heeft hij de boeken uit zijn jeugd meegenomen. Hij leest stukjes voor uit deze jeugdboeken en laat zien hoe het op zijn feest, die avond, zal gaan bruisen. Terwijl de eerste gasten nog niet aanwezig zijn, laat Jeroen zien wat voor gasten er komen, wat hij van ze verwacht en welke spelletjes, hapjes en muziek hij heeft geregeld. Dankzij een verlaten kledingrek van het hotel kleedt hij zich als de verwachte gasten en ontstaan er hilarische situaties. En dan de belangrijkste vraag eigenlijk. Hoe laat komen de gasten? Heeft hij genoeg hapjes besteld? Zijn alle uitnodigingen wel aangekomen? In een mooi decor met badhokjes speelt Peter Sterke in een wervelwind een voorstelling van ongeveer 50-60 minuten. Interactief, typetjes, muziek, slapstick en ........ lekker lachen. Veel voorbeelden uit bestaande leesboeken over feest voor zowel de jongsten, middenbouw als bovenbouw. En uiteraard worden de leerlingen uitgedaagd om mee te roepen, mee te spelen en wie weet..... speelt een leerling wel de ezel bij ezeltje prik. Een interactieve feestvoorstelling. Met licht, geluid en een feestdecor reist deze voorstelling door Nederland.

Algemene informatie

Uitvoerende(n)
Peter Sterke
Tijdsduur activteit
Minder dan een dagdeel
Locatie
Op school
Discipline
Theater
Te boeken in
Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo, Westerveld
Doelgroep
PO - Groep 1 en 2, PO - Groep 3 en 4, PO - Groep 5 en 6, PO - Groep 7 en 8
Productvorm
Concert/voorstelling
Rol leerlingen
Actief, Receptief
Aansluiting vakken
Burgerschapvorming, Drama, Kunst, Maatschappijleer
School dient te zorgen voor
speelruimte ingericht voor een voorstelling en publiek
Lesstof vervangend
- Nee -
Onderdeel van leerlijn
- Nee -
Speciaal onderwijs
- Nee -
Begeleiding door school nodig
- Nee -
Geschikt voor buitenschoolse opvang
- Nee -
Deelnemers minimaal
40
Deelnemers maximaal
150
Sluit aan op kerndoel
PO: De leerlingen verwerven enige kennis over en krijgen waardering voor aspecten van cultureel erfgoed.
Kostprijs
550,00